На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Середній розмір виплати за "Зеленою карткою" в I кв.-2024 зріс на 4,2%, кількість ДТП з вини українських водіїв на 17,7%

Версия для печати Версия для печати
29.04.2024 

Розмір середньої виплати постраждалим у ДТП за кордоном із вини українських водіїв у січні-березні 2024 року становив EUR3,215 тис. з EUR3,085 тис. на кінець 2023 року, повідомляють на сторінці Моторного (транспортного) страхового бюро у Facebook.

Водночас уточнюється, що за перший квартал 2024 року кількість вимог від іноземних врегулювальників за результатами ДТП з вини українських водіїв за кордоном збільшилася на 17,67% порівняно з аналогічним періодом 2023 року і становила 3,976 тис. штук.

Загальна сплачена сума страхового відшкодування за такими вимогами становить EUR12,7 млн, що на 18,6% більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

"Таке зростання зумовлене загальним збільшенням середнього розміру збитку та частоти настання страхових випадків за кордоном порівняно з попереднім роком", – наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, кількість укладених договорів "Зелена карта" у січні-березні 2024 року скоротилася на 8,8% – до 341,2 тис.

Однією з причин зменшення кількості укладених договорів стала зміна умов перебування транспортних засобів з українською реєстрацією в деяких країнах Європи, що змусило українських водіїв переоформляти свої авто на локальну реєстрацію з використанням послуг іноземних страхових компаній.

Найбільшу кількість укладених договорів міжнародного страхування "Зелена картка" мають СГ "ТАС", "Гардіан", "Княжа Вієнна Іншуранс Груп", "Українська страхова група" та "ПЗУ Україна", при цьому перші три також є лідерами за нарахованою за вказаний звітний період премією.

Загалом нараховані страхові премії за договорами міжнародного страхування "Зелена картка", укладеними компаніями-членами Бюро, у січні-березні 2024 року зросли на 2,5% порівняно з цим періодом 2023 року – до 1,2 млрд грн.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес