На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини законодавства / Новини законодавства

Кабмін України вніс зміни до обов'язкового страхування пожежних дружин

Версия для печати Версия для печати
31.08.2023 

Життя, здоров'я та працездатність осіб, які є працівниками пожежно-рятувальних підрозділів (крім тих, які працюють в установах та організаціях, що фінансуються з держбюджету), в обов'язковому порядку підлягають страхуванню, згідно з укладеним договором страхування за класами страхування 1 і 2, визначеними ст. 4 закону "Про страхування".

Таку норму закріплено постановою Кабінету міністрів України від 29 серпня № 920 про внесення зміни до п. 12 Типового положення про відомчу пожежну охорону, повідомляється на урядовому сайті.

Постанова набирає чинності з 1 січня 2024 року.

Верховна Рада 18 листопада 2021 року ухвалила в другому читанні та в цілому закон України "Про страхування" № 5153, який суттєво змінює правила роботи на страховому ринку України.

Новий закон дасть змогу Нацбанку перейти від ліцензування окремих видів страхування до ліцензування за класами страхування, що відповідає усталеній міжнародній практиці. При цьому страховикам надається можливість зміни обсягу ліцензії: додавати додаткові класи (ризики в межах класів) страхування до тих, що вже існують у страховика, та/або поєднувати діяльність із вхідного перестрахування з прямим страхуванням. Страховик також зможе звузити обсяг власної ліцензії. Загалом у межах life-страхування законопроєкт виділяє п'ять класів страхування та 18 класів non-life страхування.

Атрибуты:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Правовые базы
Нацкомфинуслуг

Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес