На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Новий закон визнає самокати та моноколеса транспортними засобами


22.03.2023 

Президент підписав законопроєкт №8172 про використання електросамокатів та іншого легкого електротранспорту.

Транспортні засоби розділені на дві категорії:

Iснування визначення вже однозначно представляє ці пристрої як транспортні засоби і в разі будь-яких пригод користувач такого пристрою вже 100% водій ТЗ, а не пішохід. Це значно спрощує трактування і знімає ряд казусів та питань, які вже встигли виникнути і широко обговорювалися.

Виділення категорії засобів з швидкістю до 25 км/год та з обмеженням по потужності до 1000 Вт цілком відповідає європейським регулюванням. Всі прокатні самокати попадають в цю категорію. Наступний крок – зміни до ПДР. Якщо продовжувати слідувати європейському досвіду, то пристрої з найнижчої категорії прирівнюються до велосипедів, вищі – до мопедів. Iноді можуть робити якісь виключення (наприклад, рух по тротуарам з додатковим обмеженням швидкості) – але навіть це вже не так страшно, коли є отаке розділення, бо очевидно, що пристроїв, швидших за 25 км/год, на тротуарах вже точно не буде.

Атрибуты:  https://www.facebook.com/bogdan.lepiavko/posts/pfbid02UjF6NUsE1kjzrwC8HTX18z5Ef9ArRLAJXhTnYABEdQyo7msdhFyovdTknghuBxayl

«« Вернуться на первую страницу раздела