На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

НБУ запустив обговорення нового положення про безвиїзний нагляд за небанківськими установами


06.09.2023 

Національний банк в межах реалізації вимог Закону України "Про фінансові послуги та фінансові компанії" (далі – Закон) оприлюднив проєкт постанови Правління Національного банку України "Про затвердження Положення про безвиїзний нагляд за діяльністю з надання фінансових та супровідних послуг" (далі – Положення).

Положення розроблено з метою встановлення порядку здійснення Національним банком безвиїзного нагляду на ринках небанківських фінансових послуг за:

Положенням установлюються вимоги, спрямовані на регламентування мети, способів та особливостей здійснення напрямів безвиїзного нагляду і заходів, що вживатимуться за результатами такого нагляду.

Положення також визначає порядок взаємодії та обміну інформацією з надавачами фінансових і супровідних послуг, відповідальними особами небанківських фінансових груп, іншими особами, які охоплені наглядовою діяльністю.

У проєкті постанови передбачено, що Положення набере чинності з 01.01.2024 (одночасно з введенням в дію нового Закону України "Про фінансові послуги та фінансові компанії"). Водночас чинне Положення про здійснення Національним банком України безвиїзного нагляду на ринках небанківських фінансових послуг, затверджене постановою Правління Національного банку України від 28 грудня 2020 року №169 (зі змінами), буде визнане таким, що втратило чинність.

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланням:

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-rozpochinaye-obgovorennya-novogo-polojennya-pro-bezviyizniy-naglyad-za-diyalnistyu-na-rinkah-nebankivskih-finansovih-poslug

«« Вернуться на первую страницу раздела