На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

НБУ запустив обговорення нового положення про безвиїзний нагляд за небанківськими установами

Версия для печати Версия для печати
06.09.2023 

Національний банк в межах реалізації вимог Закону України "Про фінансові послуги та фінансові компанії" (далі – Закон) оприлюднив проєкт постанови Правління Національного банку України "Про затвердження Положення про безвиїзний нагляд за діяльністю з надання фінансових та супровідних послуг" (далі – Положення).

Положення розроблено з метою встановлення порядку здійснення Національним банком безвиїзного нагляду на ринках небанківських фінансових послуг за:

  • надавачами фінансових і супровідних послуг та їх відокремленими підрозділами;
  • небанківськими фінансовими групами та їх учасниками;
  • власниками істотної участі;
  • ключовими учасниками у структурі власності;
  • афілійованими та спорідненими особами надавачів фінансових послуг;
  • іноземними учасниками ринку фінансових послуг, які здійснюють діяльність з надання фінансових та/або супровідних послуг в Україні;
  • особами, які у встановленому Законом про фінансові послуги, спеціальними законами порядку надають послуги з аутсорсингу надавачам фінансових послуг.

Положенням установлюються вимоги, спрямовані на регламентування мети, способів та особливостей здійснення напрямів безвиїзного нагляду і заходів, що вживатимуться за результатами такого нагляду.

Положення також визначає порядок взаємодії та обміну інформацією з надавачами фінансових і супровідних послуг, відповідальними особами небанківських фінансових груп, іншими особами, які охоплені наглядовою діяльністю.

У проєкті постанови передбачено, що Положення набере чинності з 01.01.2024 (одночасно з введенням в дію нового Закону України "Про фінансові послуги та фінансові компанії"). Водночас чинне Положення про здійснення Національним банком України безвиїзного нагляду на ринках небанківських фінансових послуг, затверджене постановою Правління Національного банку України від 28 грудня 2020 року №169 (зі змінами), буде визнане таким, що втратило чинність.

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланням:

  • Проєкт постанови "Про затвердження Положення про безвиїзний нагляд за діяльністю з надання фінансових та супровідних послуг";
  • Аналіз регуляторного впливу проєкту постанови Правління Національного банку України "Про затвердження Положення про здійснення безвиїзного нагляду за діяльністю з надання фінансових та супровідних послуг".
Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-rozpochinaye-obgovorennya-novogo-polojennya-pro-bezviyizniy-naglyad-za-diyalnistyu-na-rinkah-nebankivskih-finansovih-poslug

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес