На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

НБУ оновить критерії оцінки ризику небанківських фінустанов та їх суспільної важливості

Версия для печати Версия для печати
01.09.2023 

Національний банк розпочинає процес оновлення критеріїв оцінки ризику небанківських фінустанов та їх суспільної важливості.

На першому етапі Національний банк оприлюднив для громадського обговорення проєкт постанови Правління НБУ про визнання такою, що втратила чинність, постанови Правління Національного банку від 11 грудня 2020 року №157 (далі – Постанова №157).

Постановою №157 затверджено Положення про встановлення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення діяльності учасниками ринку небанківських фінансових послуг, їх суспільну важливість, на підставі яких визначається періодичність проведення планових інспекційних перевірок та порядок їх застосування.

Паралельно Національний банк веде роботу над розробленням оновлених критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення діяльності учасниками ринку небанківських фінансових послуг та їх суспільна важливість. Відтак виникла необхідність у визнанні такою, що втратила чинність, Постанови №157, оскільки новий нормативно-правовий акт регулює аналогічні за змістом питання.

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланням:

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/rozpochinayetsya-onovlennya-kriteriyiv-otsinki-riziku-nebankivskih-finustanov-ta-yih-suspilnoyi-vajlivosti

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес