На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

НБУ вживає заходів для забезпечення виконання страховими компаніями зобов'язань перед клієнтами

Версия для печати Версия для печати
01.09.2023 

З метою забезпечення виконання страховими компаніями зобов’язань перед клієнтами Національний банк розширює перелік винятків із запроваджених обмежень. Так, з 2 вересня НБУ дасть змогу здійснювати страхові виплати (відшкодування) за договорами страхування страховими компаніями, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти росії або білорусі.

Це важливо для захисту прав споживачів страхових послуг в Україні. Інші обмеження щодо видаткових операцій страхових компаній, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти росії або білорусі, зберігаються.

Нагадаємо, що Національний банк у 2022 році призупинив дію ліцензій на надання фінансових послуг страховикам, кінцевими бенефіціарними власниками яких є резиденти росії або білорусі, і вони втратили право укладати нові чи збільшувати зобов’язання за діючими договорами страхування. Ураховуючи це, відповідне пом'якшення стосується саме виконання цими страховиками зобов’язань за договорами страхування, укладеними до дати набрання чинності рішенням НБУ про тимчасове зупинення ліцензій на провадження діяльності у сфері страхування.

Наведені зміни внесені постановою Правління Національного банку України від 1 вересня 2023 року № 106 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18", яка набирає чинності з 2 вересня.

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/nbu-vjivaye-zahodiv-dlya-zabezpechennya-vikonannya-strahovimi-kompaniyami-zobovyazan-pered-kliyentami

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес