На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Основою системи страхування військових ризиків в Україні стане піднаглядне НБУ держагентство


14.03.2024 

Розбудова повнофункціональної системи страхування воєнних ризиків в Україні – це нагальна потреба національної економіки, адже з початку повномасштабної війни ринок перестрахування фактично закрився для українських страховиків, а потужностей локального страхового ринку недостатньо для повноцінного запуску системи в масштабах держави.

З огляду на те, що війна триває, як внутрішні, так і зовнішні інвестори потребують базових гарантій збереження капіталу і потребуватимуть їх надалі, навіть після війни.

Про ключові елементи концепції системи страхування воєнних ризиків в Україні розповів директор Департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ НБУ Сергій Савчук під час круглого столу "Страхування воєнних ризиків: прогрес та виклики", організованого в межах Проєкт USAID "Інвестиції для стійкості бізнесу".

Ключові тези виступу:

Для інших об'єктів – добровільне страхування. На другому етапі страхове покриття буде розширюватися;

"Запровадження системи страхування воєнних ризиків стане драйвером для розвитку українського страхового ринку та сприятиме убезпеченню бізнесу і розширенню його потенціалу для інвестування у відбудову економіки. Адже чим краще працює бізнес, тим більше сплачує податків, і тим більше в держави можливостей зміцнювати нашу обороноздатність", — резюмував Сергій Савчук.

Источник:  Сторінка НБУ в Facebook
URL новости:  https://www.facebook.com/NationalBankOfUkraine/posts/pfbid02qzeA1yibF9vBNJCPtAyJQTMCBitye1vL911W6E92r9uUdhwTAp4TaUsVVyqWu1n8l?locale=uk_UA

«« Вернуться на первую страницу раздела