На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Учасники фінринку об’єдналися для роботи над реформуванням галузі

Версия для печати Версия для печати
19.04.2018 

Професійні об’єднання учасників фінансового ринку домовились консолідувати свої зусилля заради вироблення спільного бачення і активної участі в реформуванні фінансового ринку. Про це представники об’єднань заявили на прес-конференції, яка відбулася 19 квітня у прес-центрі IА "Укрінформ".

Як повідомили учасники новоствореного об’єднання, його метою є активізація публічних обговорень Комплексної стратегії розвитку фінансового ринку до 2020 року, підвищення прозорості нормотворчого процесу у фінансовій сфері та сприяння прийняттю і впровадженню актуальних для учасників ринку законопроектів.

"Iдея об’єднатися виникла ще у листопаді 2017 року і за цей час пройшла чималий цикл обговорень, дискусій і навіть суперечок. Ми працювали відкрито і намагались врахувати всі думки, застереження та пропозиції. Опрацьовували їх і надавали для ознайомлення всім працюючим на фінансовому ринку асоціаціям та професійним об’єднанням, – відмітила Вікторія Волковська, генеральний директор Об’єднання фінансових установ, яка відкривала прес-конференцію. – Так, нами було обрано непростий, але усвідомлений шлях створення демократичної платформи. Нам вдалося уникнути кулуарного ранжирування та конфлікту інтересів. I щиро тішить, що ініціатива об’єднати зусилля викликала дійсно жвавий інтерес на ринку".

За словами В. Волковської, свою готовність працювати спільно та об'єднати свої зусилля за для сталого розвитку фінансового ринку наразі висловили 16 профільних об’єднань фінансового ринку.

"Створення такого масштабного об’єднання довело, що ринок може консолідуватися заради спільної мети, може виробити єдину думку і бути повноцінним партнером в конструктивному діалозі з державою. Ми хочемо уникнути чергових потрясінь на фінансовому ринку. Нам потрібен позитив", – додала В. Волковська.

В свою чергу, генеральний директор Національної асоціації страховиків України Наталія Гудима відмітила, що їй дуже імпонує, що об’єднання є відкритим, прозорим й має на меті нести відповідальність за ті дії та рішення, які воно буде генерувати.

"Безумовно, я вважаю, що об’єднання стане суб’єктом законотворчості, яке зможе розробляти принципи і стандарти щодо розвитку фінансового ринку і страхового ринку зокрема", – сказала вона.

"Iнколи модно творити щось проти чогось. I дуже приємно, що наше об’єднання створене не проти чогось, а за щось. За реформи, за споживача, за координацію руху, за процвітання України. Тому я думаю, що у об’єднання є дуже серйозне майбутнє", – додав президент Національної асоціації кредитних спілок України Петро Козинець.

Зі свого боку голова правління ГО "Всеукраїнське об’єднання споживачів страхових послуг "Страховий захист" Василь Дарков, висловлюючи позицію споживачів відмітив: "Наше об’єднання повинно зробити все, щоб ринки фінансових послуг розвивалися, і була єдина надійна система захисту їх споживачів".

Відзначимо, що крім представників бізнесу та професійних об’єднань ринку фінансових послуг у прес-конференції взяли участь представники органів державної влади, зокрема Верховної Ради, Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Вони також підтримали ідею створення об’єднання учасників фінансового ринку.

"Я хотів би нам з вами побажати, щоб ті заходи, які відбулися щодо об’єднання учасників фінансового сектору, дали позитивні результати. Щоби регулятори більше чули громадськість. Громадськість сприяла сприйняттю більш зважених економічно обґрунтованих законодавчих актів і щоб наш споживач йшов задоволений із фінансової установи", – сказав, зокрема, член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов.

В рамках запланованого заходу було також підписано Меморандум про об’єднання учасників фінансового ринку.

Источник:  ОФУ
URL новости:  http://afi.org.ua/articles/uchasniki-finrinku-obiednalisya-dlya-roboti-nad-reformuvannyam-galuzi

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес