На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Укроборонпром розраховує залучити кошти на страхування інвестицій і нових потужностей

Версия для печати Версия для печати
07.05.2024 

Концерн переходить на випуск боєприпасів за стандартами НАТО

Підприємства Укроборонпрому поступово переходять на виготовлення боєприпасів калібрів НАТО, зокрема 60-мм мінометних мін.

Про це повідомив генеральний директор Акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" Герман Сметанін під час Форуму оборонних індустрій Україна –ЄС, який відбувся у бельгійському Брюсселі.

Сметанін зазначив, що, крім налагодження та масштабування серійного виробництва артилерійських снарядів та мінометних мін радянських калібрів, підприємства Укроборонпрому також переходять до виготовлення боєприпасів калібрів НАТО.

"Ми знаємо обсяг виробництва боєприпасів на російських підприємствах та їх партнерів, –заявив Сметанін. –Розуміємо, що наших власних потужностей, навіть із великим зростанням виробництва, недостатньо, щоб вести війну на паритетних умовах. Тому завдання підприємств Укроборонпрому та союзників України –забезпечити наші Сили оборони достатньою кількістю боєприпасів для визволення тимчасово окупованих територій".

Очільник Укроборонпрому також наголосив на відкритості до діалогу з європейськими партнерами й готовності до різних форматів взаємодії, зокрема створення нових спільних підприємств.

"Водночас потрібно передбачити страхування інвестицій та нових потужностей, які будуть створені, –додав Сметанін. –Це може бути реалізовано завдяки коштам європейських фондів або заарештованих у Європі суверенних активів росії".

Варто зазначити, що в січні стало відомо про наміри німецького оборонного концерну Rheinmetall збудувати новий завод для виробництва боєприпасів, призначених для задоволення потреб Німеччини та України. Концерн також планує відкрити щонайменше чотири заводи в Україні.

Перехід на випуск боєприпасів НАТО –це важливий крок до інтеграції української оборонної промисловості з європейською та посилення обороноздатності України.

Источник:  MIND
URL новости:  https://mind.ua/news/20273280-ukroboronprom-perehodit-na-vipusk-boepripasiv-za-standartami-nato

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес