На главную страницу Ассоциация Страховой бизнес (АСБ)

Уряд розширив можливості Експортно-кредитного агентства здійснювати страхування інвестицій в Україні


09.04.2024 

Кабінет Міністрів України затвердив перелік воєнних та політичних ризиків, а також Умови й порядок страхування (перестрахування) воєнних та політичних ризиків під час здійснення видів діяльності ЕКА. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Уряду 9 квітня 2024 року.

"Збільшення інструментів страхування воєнно-політичних ризиків під час війни в Україні має сприяти залученню інвестицій в українську економіку вже зараз. Ухвалення урядової постанови направлено саме на це. Вона дозволить удосконалити правове регулювання переліку воєнних та політичних ризиків, умов і порядку страхування або перестрахування воєнних та політичних ризиків при здійсненні видів діяльності Експортно-кредитного агентства. ЕКА зможе страхувати та перестраховувати від воєнних та/або політичних ризиків інвестиційні кредити українських банків для українських експортерів, а також – прямі інвестиції. Це забезпечить підтримку економіки України, стимулюватиме відновлення промислового виробництва, створення нових робочих місць, наповнення бюджетів всіх рівнів коштами від сплати податків та посилення обороноздатності держави", — пояснив заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо.

Цей механізм дозволить усунути прогалини, що обмежують можливість страхування вітчизняних інвестицій ЕКА, в тому числі в умовах воєнних дій та повоєнного відновлення.

Зокрема, до воєнних ризиків віднесли наступні страхові ризики, які поширені в міжнародній практиці, що можуть виникнути на території України:

До політичних ризиків віднесли такі страхові ризики:

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=dc0565ea-d9e9-45dc-b571-42f9a97aa3ac&title=EksportnokreditnogoAgentstva

«« Вернуться на первую страницу раздела