На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

ЄБРР зацікавлений у тому, щоб саме приватний сектор став основою відновлення України

Версия для печати Версия для печати
29.02.2024 

ЄБРР зацікавлений у тому, щоб долучатися до відновлення Херсонської та Миколаївської областей, які суттєво постраждали від війни. Про це йшлося під час зустрічі Першого віцепрем'єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко з президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо в Лондоні.

"Ми щиро вдячні ЄБРР за постійну підтримку України. Вклад банку у відновлення України важко переоцінити. Торік надали рекордні 2,1 млрд євро, з яких 50% коштів були спрямовані на підтримку приватного сектору. Це вкотре доводить, що ЄБРР зацікавлений у тому, щоб саме приватний сектор став основою відновлення України. В цьому році банк продовжить підтримку українського бізнесу – вже розроблена низка конкретних проєктів у сферах енергетики, виробництва, логістики, агросектору та інших. Крім того, наші партнери з ЄБРР зацікавлені у тому, щоб активно долучатися до відновлення Херсонської та Миколаївської областей, які суттєво постраждали під час війни", — наголосила Юлія Свириденко.

Під час зустрічі сторони обговорили також страхування бізнесу від воєнних ризиків, зокрема інструменти страхування суден, вантажів у дорозі чи на складах. Й можливості потенційного розширення страхування.

Не оминули співпрацю між ЄБРР та фінансовими інститутами розвитку (DFI). Відповідний механізм – Платформа співфінансування – була започаткована для координації зусиль щодо інвестування в Україну, особливо в приватний сектор. До платформи вже приєдналися DFI з 19 країн.

"Приватний сектор стане основою відновлення України, тому для нас важливо координувати зусилля міжнародних фінансових інституцій для більш ефективної та масштабної відбудови України з акцентом на приватний сектор. Наша співпраця має допомогти відновити економіку, промисловість, інфраструктуру та нормалізувати життя людей в Україні. Для цього, спільно із ЄБРР ми проведемо серію воркшопів для посилення координації європейських агенцій із розвитку для відновлення України", — продовжила Юлія Свириденко.

Автор:  Юлія Свириденко
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=5689e5f7-dae5-493b-9b30-7564f9a2c7cb

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес