На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини автоцивілки / Новини автоцивілки

Від попереджень до рішучих дій: МТСБУ та правоохоронці викрили багатомільйонну злочинну схему

Версия для печати Версия для печати
01.12.2016 

Моторне (транспортне) страхове бюро України викрило багатомільйонну схему з виготовлення та збуту фальшивих полісів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

29 листопада 2016 року в результаті багатомісячної роботи Моторного Бюро та правоохоронних органів, а саме: Прокуратури, Національної поліції та управління контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері економічної безпеки СБУ в Одеської області, було проведено документування протиправної діяльності з реалізації фальшивих полісів ОСЦПВ та затримано членів організованого злочинного угрупування.

В ході затримання та обшуків підозрюваних, правоохоронними органами було вилучено з незаконного обігу підроблені печатки та штампи страхових компаній, а також дві тисячі фальшивих полісів, реалізація яких тільки за приблизними оцінками, могла завдати економічних збитків на мільйони гривень, а також обернутись незліченною кількістю ошуканих страхувальників.

Викриття та документування вказаного злочину стало можливим завдяки участі Служби безпеки Моторного (транспортного) страхового бюро України, працівники якого здійснювали аналіз та передачу матеріалів до правоохоронних органів та супроводжували весь процес оперативних дій шляхом надання консультативної, методичної, практичної та експертної допомоги.

Коментуючи факт викриття злочинної схеми по виготовленню та розповсюдженню фальшивих документів, генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко зазначив, що все це було б неможливим без тісної взаємодії МТСБУ з Прокуратурою, Службою безпеки України та Національною поліцією. Виключно спільна співпраця і взаємодопомога та оперативне реагування на проблему, масштаби якої досягли державних розмірів, привели до успішної розв?язки. Наразі, викриття організованого злочинного угрупування, каналу постачання та мережі збуту фальшивих полісів, запобігло нанесенню збитків страховому ринку в особливо великих розмірах та підриву економіки в цілому. "Це вперше в історії страхового ринку України, коли вдалось припинити діяльність цілого злочинного угрупування, а організатори заарештовані. Зловмисники пропонували співпрацю, як дійсним, так і колишнім агентам страховиків-членів МТСБУ. У випадку ДТП такі клієнти не могли розраховувати на будь-який страховий захист. До завершення слідчих дій складно уявити кількість ошуканих українців, що стали свідомо чи несвідомо учасниками цієї афери. Хочу наголосити, МТСБУ й надалі буде активно співпрацювати з правоохоронними органами та всіляко сприятиме розслідуванню фактів виготовлення та збуту фальшивих полісів", – заявив Володимир Шевченко.

Зловмисникам, яких затримали у м. Києві інкримінується вчинення злочинів, відповідальність за скоєння яких передбачена ст.358 та ст.190 Кримінального кодексу України, їм загрожує позбавлення волі строком до 12 років.

На сьогодні у правоохоронних органів наявні матеріали, які стосуються аналогічних протиправних дій у різних регіонах України та вказують на функціонування стійкої мережі збуту фальшивих полісів страхування.

Об'єм ринку фальшивих полісів за експертними оцінками складає близько 10% від загальної кількості укладених договорів. Сума недоотриманих платежів страховим ринком перевищує 300 млн. грн. щороку, і відповідно не сплачуються податки до державного бюджету. Окремою проблемою є відсутність страхового захисту для автовласників, що мають фальшивий поліс. Тому застерігаємо кожного водія – жоден страховик не здійснить відшкодування за фальшивими полісами. У випадку ДТП оплачувати нанесений збиток доведеться із власної кишені. Просимо бути відповідальними і перевіряти дійсність полісу ОСЦПВ на сайті МТСБУ.

Источник:  МТСБУ
URL новости:  http://www.mtsbu.ua/ua/presscenter/news/119464/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес