На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Рейтинги / Рейтинги

Підтверджено р.йтинг фінансової надійності ПрАТ СК "ІНТЕР-ПЛЮС" на рівні uaАА-

Версия для печати Версия для печати
11.10.2023 

Національне р.йтингове агентство "Рюрік" підтвердило ПрАТ СК "ІНТЕР-ПЛЮС" довгостроковий кредитний р.йтинг позичальника на р.вні uaАА- інвестиційної категорії з прогнозом "у р.звитку" і підтвердило ПрАТ "СК "ІНТЕР-ПЛЮС" р.йтинг фінансової надійності (стійкості) страховика на р.вні uainsАА– інвестиційної категорії.

Кредитний р.йтинг позичальника визначено за Національною р.йтинговою шкалою, на що вказують літери "ua" у позначці кредитного р.йтингу. Національна р.йтингова шкала дозволяє виміряти р.зподіл кредитного р.зику в економіці України без урахування суверенного р.зику країни та призначена для використання на внутрішньому фінансовому р.нку України.

Рейтинги можуть бути змінені, призупинені чи відкликані у випадку появи нової суттєвої інформації, недостатності необхідної інформації для оновлення р.йтингів або з інших причин, які агентство вважатиме достатніми для здійснення таких заходів. Рейтингові оцінки є не абсолютною мірою кредитного р.зику, а лише думкою р.йтингового агентства щодо надійності (кредитоспроможності) об'єкту р.йтингування відносно інших об'єктів.

Визначення р.внів р.йтингів здійснюється на основі спеціально р.зроблених авторських методик з урахуванням вимог чинного українського законодавства та міжнародних стандартів. В жодному р.зі, присвоєні р.йтинги не є р.комендацією щодо будь-яких форм кредитування об'єкту р.йтингування чи купівлі або продажу його цінних паперів.

НРА "Рюрік" не виступає гарантом та не несе відповідальності за жодними борговими зобов'язаннями об'єкта р.йтингування. НРА "Рюрік" особисто не проводить аудиту чи інших перевірок інформації і може, в р.зі потреби, покладатися на неперевірені фінансові дані, що надані замовником. Рівні р.йтингів залежать від якості, однорідності та повноти інформації, що є у р.зпорядженні Агентства.

Для визначення р.йтингів НРА "Рюрік" використовувало надану ПрАТ "СК " ІНТЕР-ПЛЮС" внутрішню інформацію та фінансову звітність за 2017 – 6 міс. 2023 р. включно, а також публічну інформацію та власні бази даних.

Під час визначення р.йтингової оцінки було узагальнено найбільш суттєві фактори, які впливають на р.вень кредитного р.йтингу позичальника.

Позитивні фактори:

  • Достатній р.вень фінансової автономії Компанії. Станом на 01.07.2023 р. активи і страхові р.зерви покривався власним капіталом на 78% та 500% відповідно.
  • Високі показники ліквідності, забезпечені достатніми обсягами грошових коштів на р.хунках Компанії. Показник швидкої ліквідності станом на 01.07.2023 р. складав 219%, а сукупні зобов'язання покривалися високоліквідними активами 3,1 р.зу.
  • Достатній запас платоспроможності Страховика. Станом на 01.07.2023 р. величина фактичного запасу платоспроможності значно перевищувала нормативне значення.
  • Діяльність компанії характеризується низьким р.внем валютного р.зику. Грошові кошти та їх еквіваленти, що обліковуються на р.хунках Страховика, представлені виключно в національній валюті.
  • Високий р.вень фінансової прозорості та інформаційної відкритості Компанії, що знайшло своє відображення у детальному та комплексному р.зкритті інформації, необхідної для визначення кредитного р.йтингу. Це дозволило знизити ступінь невизначеності в оцінці кредитоспроможності та аналізі фінансово-господарської діяльності Компанії.

Негативні фактори:

  • Значна концентрація страхового портфелю Компанії за видами страхування, що пов'язано зі специфікою діяльності Компанії на р.нку. За р.зультатами І пів. 2023 р.ку на три найбільші види страхування припадало близько 74% страхових платежів, що свідчить про високу залежність Компанії від ключових видів страхування.
  • Як і в інших вітчизняних страхових компаній, діяльність ПрАТ "СК "ІНТЕР-ПЛЮС" є чутливою до впливу загальнополітичних, юридичних, р.гіональних та макроекономічних джерел р.зику, притаманних Україні.
Источник:  Рюрік
URL статьи:  http://www.rurik.com.ua/uk/credit-ratings/12703-inpls-28092023

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес