На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Інтерв'ю / Iнтерв'ю

Михайло Торб?як: Прозорість та порядність у роботі з клі?нтами

Версия для печати Версия для печати
25.12.2017 

Головне завдання, яке акціонери поставили перед компанією з перших днів існування, – це уважне, порядне ставлення до клієнтів, надання високоякісних страхових послуг. Більше 20 років діяльності компанії дозволили удосконалити програми страхування, добре відпрацювати механізм проведення страхових виплат та зібрати команду досвідчених працівників страхової справи. Про досягнення компанії та власний професійний внесок розповідає Голова Правління СК "Галицька" Михайло Торб’як.

-Михайле Петровичу, страхова компанія "Галицька" працює на ринку вже третє десятиліття. У чому секрет успіху та стабільності?

Стабільність страхової компанії забезпечується постійними напрацюваннями на перспективу, всебічним вивченням страхового ринку, постійним моніторингом розвитку різних галузей економіки та змінами в державі і, звичайно, стабільністю кадрів та їх постійним удосконаленням, максимальним задоволенням потреб клієнтів.

-У чому полягає унікальність компанії "Галицька", завдяки якій Ви витримуєте жорстку конкуренцію?

Щоб витримувати жорстку конкуренцію, потрібно заслужити довіру у клієнтів та позитивну репутацію, а це випливає із вчасного виконання компанією своїх зобов’язань по страхових випадках. Що ми й стараємось виконувати швидко та в повному обсязі.

-Михайле Петровичу, як Ви прийшли в бізнес, з чого розпочалася Ваша кар`єра бізнесі?

В страхову компанію "Галицька" я прийшов у 2002 році на посаду фінансового директора, бо за освітою я – фінансист-економіст. У 2003 році загальними зборами акціонерів був обраний Головою Правління. З того часу й працюю на цій посаді.

–З якими продуктами страхування працюєте зараз? Чи плануєте розширити асортимент послуг?

Компанія здійснює свою діяльність на підставі 17 отриманих ліцензій по майновому страхуванню, особистому та медичному страхуванню, страхуванню наземного транспорту, в т.ч. і по 5 обов`язкових видах страхування. Постійно вивчаючи потребу в страхових продуктах, які диктує ринок, негайно реагуємо на зміни його коньюктури впроваджуємо нові види та продукти страхування.

– Що допомагає Вам зберігати провідні позиції на страховому ринку в умовах нинішньої економічної кризи?

Збереження стабільних позицій на страховому ринку досягається, в першу чергу, за рахунок величезної довіри клієнтів до нас, а також завдяки тісній співпраці з іншими страховими компаніями, участі в об`єднаннях страховиків, таких як ЛСОУ, МТСБУ, Асоціація "Страховий бізнес", а також з іншими не страховими організаціями та партнерами.

-Чим, на Вашу думку, організація страхового бізнесу в Україні відрізняється від світових тенденцій? Досвід іноземних компаній застосовуєте?

Страховий бізнес в Україні та за кордоном порівнювати неможливо через велику різницю в розвитку країн, їх економіки особливо менталітеті людей. Страхування в Україні ще не стало життєвою необхідністю, воно у нас здійснюється на вимогу або по мірі необхідності. Досвід іноземних страховиків використовується в основному через страхування по системі "Зелена карта" виїжджаючих за кордон, частково при внутрішньому страхуванні цивільної відповідальності наземних транспортних засобів. Що стосується інших видів, то вони переважно пристосовані до умов нашої реальності, розвитку виробництва, а також можливостей та соціально-економічного стану населення.

– Асоціація України З ЄС дає якісь перспективи учасникам страхового бізнесу України?

Асоціація України з ЄС, звичайно, повинна дати поштовх в розвитку страхування, враховуючи зміни, які повинні відбутися в усіх сферах розвитку економіки в цілому та покращення життєвого рівня громадян при вступі в асоціацію. Про це свідчить і досвід сусідньої Польщі, яка в короткий період за рахунок значних інвестицій зробила значущий крок вперед. Крім цього, є більш досвідні сусіди в таких країнах як Балтія, Угорщина, Словаччина, Чехія та ін.

-Прокоментуйте нинішні стосунки страхових компаній та держави: що варто змінити, а що залишити?

Відносини між державою та страховим ринком повинні будуватися на взаємовигідній основі. Це забезпечує державі немалі платежі в бюджет, значні інвестиції та вирішення соціальних програм при настанні непередбачуваних подій. Тому органи державної влади повинні всіма засобами сприяти широкому розвитку страхового ринку шляхом прийняття законів, які б стимулювали цей розвиток. Для прикладу, активи для покриття страхових резервів законодавець зобов’язує страхові компанії, в переважній більшості, розміщати на депозитних рахунках в банках, що зрозуміло має певні ризики і розвиває тільки банківський сектор.

На сьогоднішній день, на жаль, немає розробленої методології новим компаніям напряму розміщати свої активи (адже це довгостроковий фінансовий ресурс) в розвиток пріоритетних та прибуткових галузей економіки в державі. На мій погляд, це одне із першочергових завдань, які спільно мають вирішити держава та страховий ринок!

-Ваші побажання колегам, клієнтам та читачам нашого видання.

Бажаю всім добра, миру, процвітання, успіхів у бізнесі та особистих справах і найголовніше – єдності та взаєморозуміння. "В єдності сила народу, Боже нам єдність подай!".

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес