На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Захоплене біля Сомалі судно підживлює побоювання щодо повернення піратів у води Червоного моря

Версия для печати Версия для печати
19.12.2023 

Торговельне судно, що прямувало з Сомалі, було захоплене невідомими рейдерами, заявило у вівторок міністерство оборони Іспанії, посиливши побоювання, що пірати повертаються в Аденську затоку і води Червоного моря, які вже страждають від сплеску нападів на судна.

Іспанський військовий корабель поспішив перевірити судно Ruen під мальтійським прапором у п'ятницю після повідомлення про його викрадення. Воно "перебуває під піратським (контролем) з ранку 14 грудня", – йдеться в заяві міністерства, яке вперше підтвердило долю судна.

"Судно MV Ruen дійсно було захоплене. Що стосується питань про те, хто є викрадачами, про заплановану висадку на судно ... ми не володіємо такою інформацією", – додали в міністерстві в електронній відповіді.

Деякі джерела з морської безпеки заявили, що, за їхньою оцінкою, цей інцидент став першим захопленням торгового судна сомалійськими піратами з 2017 року.

Пірати, які спричинили хаос на ключових водних шляхах з 2008 по 2018 рік, можливо, повернулися, можливо, заохочені послабленням безпеки або скориставшись хаосом, спричиненим нападами на судноплавство єменського угруповання Хуті, пов'язаного з Іраном, на тлі війни в секторі Газа.

"Вони явно думають, що на березі у них все дозволено, а успіх породжує успіх", — сказав Джеррі Нортвуд, колишній капітан, який командував військовими кораблями в регіоні у складі Королівського військово-морського флоту Великої Британії.

"Додайте до цього, що військово-морські патрулі на суші нечисленні, а безпека на кораблях майже відсутня", — сказав Нортвуд, консультант компанії MAST, що займається питаннями морської безпеки.

Підсумок

  • Занепокоєння: це перший великий піратський напад з 2017 року
  • Червоне море вже потерпає від сплеску нападів на судна
  • Банди можуть "застрибнути на візок" нападів хуситів
  • Уряд Сомалі бачить лише "окремі випадки
Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/world/hijacked-ship-off-somalia-fuels-fears-pirates-back-red-sea-waters-2023-12-19/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес