На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Лондонські морські страховики розширили зону високого ризику в Червоному морі через зростання кількості нападів

Версия для печати Версия для печати
18.12.2023 

Лондонський ринок морського страхування розширив зону в Червоному морі, яку він вважає зоною підвищеного ризику після сплеску нападів на комерційні судна, згідно з заявою, опублікованою в понеділок.

Вказівки Об'єднаного військового комітету (JWC), до складу якого входять члени синдикату Асоціації ринку Ллойда (LMA) та представники лондонського ринку страхових компаній, уважно відстежуються і впливають на рішення андеррайтерів щодо страхових премій.

JWC розширила зону високого ризику в Червоному морі до 18 градусів північної широти з 15 градусів північної широти раніше, йдеться в заяві.

"Багато в чому це пов'язано з дальністю польоту ракет", — сказав Ніл Робертс, голова морського і авіаційного департаменту LMA, який представляє інтереси всіх андеррайтерів Lloyd's.

"Але це попередження для страховиків, а не для власників, які дуже добре усвідомлюють ризики, про що свідчать численні випадки зміни маршрутів суден", — сказав Робертс в інтерв'ю агентству Reuters.

Підтримувані Іраном бойовики-хусити в Ємені посилили напади на судна в Червоному морі, щоб продемонструвати підтримку палестинського ісламістського угруповання Хамас після початку військової кампанії Ізраїлю в Газі.

Окрім спроб захопити судна, хусити обстрілюють ракетами кораблі, що прямують повз єменське узбережжя до критично важливих воріт Баб-ель-Мандаб, що змусило деякі судноплавні компанії змінити маршрут суден через мис Доброї Надії.

Судна повинні повідомляти своїх страховиків про проходження через такі зони і сплачувати додаткову премію, як правило, за семиденний період страхування.

ЗРОСТАННЯ ВАРТОСТІ

Вартість транспортування товарів через Червоне море останнім часом зросла.

Згідно з оцінками ринку в понеділок, премії за військові ризики зросли до 0,5%-0,7% від вартості судна з 0,07% на початку грудня.

Хоча будуть застосовуватися різні знижки, це все одно означає десятки тисяч доларів додаткових витрат за семиденний рейс.

Розширення акваторії, яка вважається зоною підвищеного ризику, було "довгоочікуваним доповненням", — сказав Мунро Андерсон, керівник відділу операцій компанії Vessel Protect, що спеціалізується на страхуванні морських воєнних ризиків, яка входить до складу Pen Underwriting. "Комерційні оператори тепер мають певний рівень комфорту, знаючи, що існує узгоджене покриття по всій зоні ризику".

JWC також дещо змінив зону підвищеного ризику поблизу Еритреї з 15 градусів північної широти на 18 градусів північної широти, йдеться в заяві.

"Вони можуть зіткнутися з непередбачуваними проблемами, пов'язаними з ракетами. Ситуація мінлива і непередбачувана, і буде краще, якщо ми будемо тримати це в голові у людей", — сказав Робертс з LMA, маючи на увазі води поблизу Еритреї.

Існували також побоювання, що сомалійські банди можуть намагатися перешкоджати судноплавству після того, як європейські військово-морські чиновники заявили, що минулого тижня, можливо, було захоплене комерційне судно "Руен".

"До аварії судна MV Ruen страховики були налаштовані посилити покриття в зоні Індійського океану, ближче до узбережжя Сомалі, — каже Робертс. "Події показують, що страховики все ще повинні бути в курсі, а страхувальники потребують ясності. Таким чином, зона залишилася без змін на південь і схід".

JWC зазвичай збирається щоквартально, щоб переглянути райони, які, на його думку, мають високий ризик для торгових суден і схильні до війни, страйків, тероризму і пов'язаних з ними небезпек.

Репортаж підготував Джонатан Сол; редагування Елісон Вільямс і Тімоті Херітейдж

Автор:  Jonathan Saul
Источник:  Reuters
URL статьи:  https://www.reuters.com/markets/commodities/london-marine-insurers-widen-high-risk-zone-red-sea-attacks-surge-2023-12-18/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес