На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Збитки страхової галузі від шторму Кіаран оцінюють у 1,9 млрд євро

Версия для печати Версия для печати
18.12.2023 

Компанія з моделювання катастроф PERILS оприлюднила початкову оцінку збитків страхової галузі від тропічного шторму Кіаран, також відомого як Емір, у 1,9 мільярда євро. Негода завдала збитків у Франції, Бельгії, Великобританії та Нідерландах 1-2 листопада 2023 року.

Збитки страховиків були типовими для європейських штормів, оскільки велика кількість страхових випадків припадала переважно на збитки пошкодженого приватного майна.

Оцінка PERILS базується на даних про збитки, зібраних від страховиків. Переважна більшість збитків у Франції була у розмірі 1,59 мільярда євро.

Національні метеорологічні служби передбачили екстратропічний шторм задовго до виходу на сушу, і своєчасно п.п.редили громадськість. Метеорологічна служба Великобританії назвала цей шторм Ciarán (Кіаран), а Вільний університет Берліна – Emir (Емір). Система низького тиску, пов'язана зі штормом, спочатку сформувалася біля узбережжя Ньюфаундленду.

Хоча шторм приніс рекордні вітри, його вплив міг бути набагато гіршим, якби шторм рухався південніше чи північніше. Як це було, найбільш екстремальні вітри відслідковували над Ла-Маншем і, отже, пощадили великі населені центри, зазначають у PERILS.

Тим не менше, збитки для страхової галузі були значними, Франція лідирувала за підсумками зі значним відривом, за нею йшли Великобританія, Бельгія та Нідерланди. Для Франції, яка зазнала збитків від подій, оцінених у 1593 мільйони євро, шторм Кіаран є найбільшим збитком після шторму Клаус у 2009 році. Розглядаючи історичні втрати від вітряного вітру для Франції, такий рівень збитків від шторму має орієнтовний період повернення приблизно раз на 12 років.

Слід шторму охопив Ла-Манш і прибережні регіони південної Англії та північної Франції з сильним дощем і надзвичайно сильними поривами вітру в деяких районах. Коли система просувалася далі через Північне море з ослабленням центрального тиску, сильні вітри вплинули на Бельгію та Нідерланди.

За Кіараном пішов екстратропічний шторм Домінгос (або Фред), який не перевищує порогового значення PERILS у 300 мільйонів євро. Через три місяці після дати завершення події буде оновлена оцінка втрати ринку відповідно до графіка звітності PERILS.

Що відомо про шторм Кіаран?

Шторм Кіаран, європейський шторм, був частиною європейського сезону штормів у 2023–2024 роках, серйозно вплинув на регіони, зокрема Великобританію, Францію та Нідерланди.

Понад 1 мільйон людей у постраждалих регіонах залишилися без світла. У Великобританії шторм призвів до закриття кількох мостів, скасування поромів і рейсів, а також перебоїв у залізничному сполученні через повалені дерева та інші перешкоди, такі як батут, який злетів на залізничні колії. Суворі погодні умови призвели до закриття сотень шкіл у Гемпширі, Саутгемптоні, на острові Вайт, Девоні, Корнуоллі та на острові Джерсі. У Джерсі десятки людей були змушені сховатися в готелі після того, як їхні будинки були пошкоджені вітром, швидкість якого перевищувала 100 миль на годину.

Загиблі та поранені: шторм забрав життя у Франції та Нідерландах. У Франції водій вантажівки загинув, коли на його автомобіль впало дерево, а в Нідерландах за аналогічних обставин загинув чоловік. Крім того, щонайменше 16 людей, у тому числі семеро пожежників, отримали поранення через шторм.

Шторм показав рекордні пориви до 104 миль/год у Джерсі та 78 миль/год у затоці Ленгдон в Англії. У Франції місцеві агентства повідомили про пориви близько 124 миль на годину, що спричинило значні пошкодження та перебої.

Наслідки шторму "Кіаран" підкреслюють серйозні наслідки екстремальних погодних явищ у Європі, підкреслюючи необхідність ефективної готовності до надзвичайних ситуацій і механізмів реагування. Рекордна інтенсивність шторму та масштабні збитки, які він завдав, служать яскравим нагадуванням про виклики, які створюють такі стихійні лиха.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/12/18/43357

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес