На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

EIOPA запустила Центр даних про катастрофи

Версия для печати Версия для печати
14.12.2023 

EIOPA у четвер запустило Центр даних про катастрофи в рамках Конференції зі сталого фінансування 2023, повідомляють на сайті EIOPA.

Центр даних про катастрофи являє собою колекцію даних про ризики катастроф на європейському рівні з відкритим вихідним кодом. У міру підвищення глобальної температури і зміни характеру загроз очікується, що найближчими роками такі втрати збільшуватимуться. Ба більше, це також підвищує ймовірність подальшого розширення і без того значного розриву в страховому захисті, наголошується в повідомленні.

Центр даних про катастрофи надає загальноєвропейські дані про застраховані збитки за трьома різними подіями: лісовою пожежею в Португалії 2017 року, повінню в червні 2013 року та урагану Сіара 2020 року, а також дані про схильність до природних катастроф, пов'язаних з ураганами та повенями.

Дані слугуватимуть цінним джерелом інформації для наглядових органів, щоб зрозуміти розмір страхового ризику і збитків від стихійних лих, оцінити калібрування вимог до капіталу і кількісно оцінити прогалини в страховому захисті. Крім того, дані будуть корисні для фінансової стабільності та наглядового аналізу.

Крім того, Центр даних про катастрофи буде корисний сектору страхування, щоб отримати вигоду від доступу до даних про збитки і повного уявлення про ринок. Це також сприятиме подальшому розвитку моделей катастроф. Для політиків та осіб, які ухвалюють рішення щодо вжиття адекватних профілактичних заходів, і для науковців для розроблення незалежних моделей та досліджень збільшення втрат через зміну клімату.

У EIOPA наголошують, що збір та надання більшої кількості та якості даних про ризики та втрати, пов'язані з кліматом, є його частиною роботи як центру передового досвіду для моделювання катастроф та збору даних.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес