На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

COP28: страхова галузь підкреслює прихильність до кліматичних дій та усунення прогалин у захисті

Версия для печати Версия для печати
13.12.2023 

Коли завершилися глобальні кліматичні переговори ООН, європейська страхова індустрія підтвердила свою відданість боротьбі зі зміною клімату та подоланню прогалин у захисті клімату – незастрахованих збитків від природних катастроф, які зростають у міру того, як наслідки зміни клімату матеріалізуються.

Генеральний директор Insurance Europe Мікаела Коллер зазначила: "Наука однозначна: зміна клімату спричиняє більш регулярні та сильні стихійні лиха. Лише у 2022 році глобальні збитки сягнуть 275 мільярдів доларів США. Без суттєвого скорочення світових викидів вуглецю ця тенденція лише посилюватиметься. Це матиме багато негативних наслідків, одним з яких буде те, що страхування від наслідків зміни клімату ставатиме дедалі дорожчим. Окрім скорочення викидів, не менш важливо активізувати зусилля з адаптації, щоб максимально зменшити наслідки зміни клімату. Тут основна відповідальність лежить на органах державної влади, але страхова галузь прагне відігравати свою роль, і багато страховиків та страхових асоціацій фактично вже беруть участь у цілій низці ініціатив, спрямованих на прискорення адаптації".

По всій Європі страхові компанії роблять свій внесок у пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптацію до них. Зокрема, як найбільша група інституційних інвесторів у Європі з активами понад 10 трильйонів євро, страхова галузь підтримує сталий перехід. Галузь також продовжує підтримувати адаптацію до зміни клімату, підвищуючи обізнаність про необхідність підвищення стійкості до стихійних лих, обмінюючись досвідом щодо ризиків та співпрацюючи з урядами з метою максимізації страхового покриття, наприклад, шляхом побудови ефективних державно-приватних партнерств.

Більше інформації про те, як європейська галузь страхування та перестрахування робить свій внесок у боротьбу зі зміною клімату та досягнення європейських і міжнародних кліматичних цілей, можна знайти на Хабі сталого розвитку Insurance Europe's.

13 грудня з 16:00 до 18:00 за центральноєвропейським часом політики, науковці, лідери страхової індустрії та представники ЄС зберуться разом, щоб обговорити онлайн та особисто, як підвищити стійкість спільнот.

Источник:  Insurance Europe
URL статьи:  https://www.insuranceeurope.eu/news/3034/cop28-insurance-industry-underscores-commitment-to-climate-action-and-closing-protection-gaps

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес