На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страхування воєнних ризиків: перспективи інвестування в Харкові

Версия для печати Версия для печати
30.04.2024 

Чи можливі інвестиції в Харків під час повномасштабної війни? На міському та регіональному рівнях регулярно відбуваються заходи, покликані залучити гроші на відбудову від партнерів. Однак частіше йдеться про гранти та безповоротну допомогу міжнародних організацій, а не про інвестиції, що передбачають отримання прибутку від вкладання коштів. Мер Харкова Ігор Терехов говорить, що європейські банки через війну не відмовилися надавати кредити на інфраструктурні проєкти. Водночас підприємці, які в будь-який момент можуть втратити майно через черговий "приліт", солідарні: інвестицій вони не побачать доти, доки не буде запроваджено страхування воєнних ризиків.

Чому – пояснює керівник ГО "Асоціація приватних роботодавців" Олександр Чумак. За його словами, інвестиції в бізнес підуть тоді, коли буде страхування воєнних ризиків, тобто від можливого руйнування.

"Поки немає страхування – інвестори не дуже йдуть в регіон, тому що це додаткові витрати, які можуть бути безповоротними, – говорить Чумак. – Зараз розглядається декілька варіантів. Один із них, найцікавіший, коли держава буде виділяти кошти на страхування цих ризиків. Є така ідея, яку намагатимуться зараз реалізувати.

Автор:  Олена Нагорна
Источник:  Об'єктив
URL статьи:  https://www.objectiv.tv/uk/objectively/2024/04/30/investitsiyi-v-harkiv-pid-chas-vijni-mif-chi-realnist-video/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес