На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Ціни на страхування продовжують помірно зростати, в той час як ставки знижуються в більшості регіонів — Marsh

Версия для печати Версия для печати
24.04.2024 

Глобальні ставки комерційного страхування зросли на 1% у першому кварталі 2024 року порівняно з 2% зростанням у четвертому кварталі 2023 року, згідно з Індексом глобального страхового ринку, оприлюдненим страховим брокером і консультантом з питань ризиків та бізнесом компанії Marsh McLennan, Marsh.

Ставки продовжували залишатися відносно стабільними, причому в більшості регіонів спостерігалося невелике зниження в першому кварталі.

Marsh зазначає, що це значною мірою зумовлено посиленням тенденції до зниження ставок у фінансово-професійному та кібер-страхуванні, а також посиленням конкуренції між страховиками на світовому ринку нерухомості.

В середньому ставки знизилися у Великобританії, Азійсько-Тихоокеанському регіоні, Канаді та в Індії, на Близькому Сході та в Африці на 2%.

Водночас ставки зросли у США та Європі на 3%, а також у Латинській Америці та Карибському басейні на 5%.

Крім того, у 124-му кварталі світові тарифи на страхування майна в середньому зросли на 3% порівняно з 6% зростанням у попередньому кварталі.

По всій території США організації з концентрацією активів у зонах катастроф, таких як Мексиканська затока, Атлантичне узбережжя та Каліфорнія, почали спостерігати нижчі темпи зростання або навіть зниження ставок, порівняно з вищими темпами зростання в останні роки.

Ще одна ключова цифра, на яку слід звернути увагу, – це те, що тарифи на страхування від нещасних випадків зросли в середньому на 3%, як і в попередні п'ять кварталів. Це значною мірою пов'язано із занепокоєнням щодо розміру присуджених присяжними винагород у США.

Важливо, що сьомий квартал поспіль загальна середня ціна на фінансові та професійні види страхування знизилася.

Внаслідок зниження ставок та посилення конкуренції за бізнес – особливо в США, Великобританії, Тихоокеанському регіоні та Канаді – середні ставки знизилися на 7% у першому кварталі, порівняно з 6% падінням у попередньому кварталі, пояснив Марш.

В усьому світі тарифи на кіберстрахування знизилися на 6% порівняно зі зниженням на 3%, яке спостерігалося в попередньому кварталі.

Пет Доннеллі, президент Marsh Specialty and Global Placement, прокоментував результати дослідження: "Подальше помірне зниження страхових тарифів та збільшення апетиту страховиків, особливо до добре керованих ризиків, буде вітатися клієнтами, які продовжують стикатися з глобальною економічною та геополітичною невизначеністю.

"В умовах мінливого ландшафту ризиків організації будуть змушені вдосконалювати свої можливості з управління ризиками та підвищувати свою стійкість до глобальних потрясінь. Ми тісно співпрацюємо з нашими клієнтами, щоб забезпечити їх належними інструментами для успішного подолання цих викликів та отримання вигоди від постійного покращення ринкових умов".

Автор:  Jack Willard
Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/insurance-pricing-continues-to-moderate-while-rates-decline-in-majority-of-regions-says-marsh/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес