На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Платформа WTW Engage додає функцію генеративного штучного інтелекту для поліпшення якості обслуговування співробітників

Версия для печати Версия для печати
11.04.2024 

WTW, провідна глобальна компанія у сфері консалтингу, брокерських послуг, 9 квітня оголосила про запуск Engage Coach AI, генеративного помічника зі штучним інтелектом, що спрямовує ефективні дії менеджерів, повідомляється на сайті WTW.

При цьому уточнюється, що нова функція штучного інтелекту в платформі компанії Engage, яка вислуховує співробітників, допомагає лідерам і менеджерам поліпшити якість обслуговування та ефективність бізнесу.

Engage Coach AI пропонує поради та цінну інформацію, пов'язану з результатами опитувань менеджерів. Крім рекомендацій, що генеруються штучним інтелектом, менеджери можуть отримати доступ до ретельно підібраної бібліотеки контенту платформи від експертів WTW, включно з відео, анотаціями книг і статтями. Engage Coach AI відповідає вимогам GDPR і не передає дані для подальшого навчання або зберігання.

Крім того, зазначається, що платформа Engage від WTW підтримує організації, здатні прислухатися до співробітників. Це допомагає роботодавцям вловлювати потреби співробітників і реагувати на них, розуміти відмінності між сегментами робочої сили, ухвалювати ефективніші кадрові рішення і створювати ефективніші програми управління персоналом і досвід роботи.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес