На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Політичне насильство і тероризм: Побудова ефективних програм страхування

Версия для печати Версия для печати
26.03.2024 

Геополітичні події, що розвиваються, і невизначеність, яка виникає внаслідок цього, створюють нові ризики для компаній, що мають інтереси в постраждалих регіонах, потенційно загрожуючи безпеці людей, активів і ланцюгів поставок компанії.

Компанії також ризикують потенційною шкодою для активів через політичне насильство та можливі ширші заходи експропріації або санкції проти іноземних інтересів.

Хоча ризики, пов'язані з політичною нестабільністю, неможливо повністю усунути, багатонаціональні компанії можуть вжити заходів, щоб обмежити їхній потенційний вплив на свою діяльність. Для управління потенційними фінансовими наслідками цих ризиків компаніям слід перевірити свої програми реагування на кризові ситуації, щоб визначити, чи достатньо вони пом'якшують ці наслідки. І вони можуть звернутися до комерційного страхування, включаючи страхування від майнового тероризму та політичного насильства.

Але для того, щоб створити правильну програму для вашої організації, важливо розуміти, як працює кожна форма покриття.

Готовність до заворушень будь-де

Громадянські заворушення, які іноді призводять до насильства або сприяють йому, є надто поширеним явищем як на розвинених ринках, так і на ринках, що розвиваються. З початку 2020 року значні заворушення відбулися по всьому світу – від Америки до Європи, від Африки до Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Пандемія стала каталізатором деяких нещодавніх випадків заворушень: масштабні демонстрації і заворушення в Амстердамі, Калгарі і Лондоні в 2001 році були викликані невдоволенням через урядові обмеження, спрямовані на стримування поширення коронавірусу.

Але політичне насильство можна пояснити ширшими – і часто системними – соціально-економічними причинами. Рушійною силою протестів 2021 року в Йоганнесбурзі, Преторії та інших містах Південної Африки стало ув'язнення колишнього президента Джейкоба Зуми. А демонстрації 2021 року в Північній Ірландії спочатку були викликані напруженістю через наслідки Брекзиту, а смерть Джорджа Флойда призвела до заворушень у багатьох американських містах.

Для глобальних організацій це підкреслює необхідність бути готовими. Справа в тому, що заворушення можуть статися в будь-якій країні, де працює міжнародна компанія. Тому важливо забезпечити належне страхове покриття, щоб зменшити збитки та прискорити відновлення.

Страхування від політичного насильства чи тероризму?

Щоб вибрати правильне покриття – або комбінацію покриттів – дуже важливо спочатку зрозуміти, які у вас є варіанти.

Страхування від політичного насильства може забезпечити покриття, пов'язане з війною, громадянською війною, повстанням, заколотом, державним переворотом та іншими громадянськими заворушеннями. Страхування від майнового тероризму, в свою чергу, може забезпечити покриття фізичної шкоди та перерви в роботі внаслідок дій, мотивованих політикою, релігією чи ідеологією. Обидва поліси можуть також включати покриття від страйків, заворушень і громадянських заворушень.

Важливо зазначити, що жодна з форм страхування не покриває травми працівників. Натомість це відноситься до компенсацій працівникам, групового медичного страхування та інших форм захисту, доступних компаніям, залежно від країни, в якій ці травми трапляються.

Виникає питання: який страховий поліс найкращий? На нього не завжди легко відповісти. Межа між тим, що вважається "політичним насильством" і "тероризмом", може бути розмитою. А унікальний профіль ризиків компанії може призвести до того, що найкращим підходом буде придбання обох форм покриття в рамках гібридного полісу.

Створюючи програми страхування для захисту від ризиків політичного насильства і тероризму, організаціям слід співпрацювати зі своїми консультантами з управління ризиками:

  • Вивчіть місцезнаходження критично важливих активів і визначте потенційні ризики, що допоможе прийняти більш обґрунтоване рішення про купівлю страховки та зменшити потенційні збитки.
  • Розуміти умови та обмеження полісів страхування від політичного насильства та тероризму.
  • Переконайтеся, що придбані ліміти страхування забезпечують достатній захист для різних сценаріїв збитків.

Підготовка та планування

Хоча страхування може бути корисним у випадку збитків, організації також повинні вжити заходів для підготовки до наслідків заворушень, включаючи захист людей і обмеження впливу на фізичні активи та операції. Серед іншого, це повинні робити фахівці з управління ризиками та інші особи:

  • Розробити та протестувати плани безперервності бізнесу та антикризові плани спільно з ключовими зацікавленими сторонами, враховуючи всі уроки, винесені з минулих подій.
  • Проводити сценарне планування, щоб передбачити потенційні наслідки заворушень для людей та майна.
  • Координувати придбання страхування від політичного насильства та/або тероризму з іншими відповідними формами покриття, включаючи страхування майна та переривання діяльності.
  • Розуміти, як відбуватиметься процес подачі заяв на відшкодування збитків, і бути готовим зібрати необхідну для цього інформацію, зокрема, зафіксувати збитки на фото та відео, а також зафіксувати всі додаткові витрати та інші витрати, пов'язані з відшкодуванням збитків.

Здійснення цих кроків – і робота з консультантами над створенням правильної програми страхування – може допомогти вам бути більш впевненими у випадку майбутніх заворушень.

Автор:  Tarique Nageer
Источник:  Marsh
URL статьи:  https://www.marsh.com/en/services/property-risk-management/insights/insurance-program-terrorism-risks.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес