На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Очікується, що інфляція в єврозоні тимчасово впаде нижче 2% у 2024 році — Swiss Re Institute

Версия для печати Версия для печати
20.03.2024 

Інститут Swiss Re оприлюднив інформацію про тенденції інфляції в єврозоні, прогнозуючи повернення до позначки 2%, що відповідає очікуванням економічної нормалізації.

Згідно з нещодавнім аналізом, авторами якого є Тімоті Маллор, консультант з аналітики P&C, Solutions, та Даніеле Бургін, молодший економіст Інституту Swiss Re, поточні ринкові прогнози щодо інфляції у річному вимірі до вересня становлять близько 2%, разом з деякими ризиками, що можуть призвести до зростання.

Перестраховий гігант очікує, що інфляція в єврозоні тимчасово впаде нижче 2% на початку другої половини 2024 року, а потім знову прискориться під впливом ефекту бази та збереження інфляції у сфері послуг.

Більше того, станом на лютий 2024 року інфляція в єврозоні становила 2,6% у річному вимірі, знизившись з трохи більше 5%, які спостерігалися влітку минулого року, що зрештою ознаменувало значний прогрес на шляху до дезінфляції.

Swiss Re пояснило, що очікує продовження цієї тенденції до зниження, причому інфляція, ймовірно, впаде нижче 2% у другій половині року через зниження базового ефекту цін на енергоносії.

Однак очікується відновлення, оскільки ці ефекти зменшуються, а інфляція у сфері послуг залишається високою через постійне зростання заробітних плат.

Інститут також зазначив, що потенціал подальших перебоїв у судноплавстві також створює додатковий інфляційний тиск, особливо під час пікового сезону судноплавства наприкінці року.

Після нещодавніх коментарів президента Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард, Swiss Re заявило, що очікує, що ЄЦБ може ініціювати зниження процентних ставок вже на червневому засіданні. Це дуже важливий момент, оскільки зниження ставок відбудеться незадовго до того, як перестрахувальник очікує, що інфляція досягне дна, а потім почне зростати.

Однак Swiss Re застерігає від інтерпретації тимчасового зростання інфляції як передвісника широкомасштабної другої інфляційної хвилі. Перестраховик підкреслює, що таке короткострокове зростання, значною мірою зумовлене ефектом бази, не повинно суттєво вплинути на страхові виплати, чутливі до інфляції.

"Наша базова думка, як і раніше, полягає в тому, що інфляція нормалізується в середньостроковій перспективі. Ми вважаємо, що тимчасове і незначне повторне прискорення, спричинене переважно ефектом бази, матиме лише незначний вплив на страхові виплати у чутливих до інфляції видах страхування", – зазначають в Інституті.

Нарешті, Swiss Re зазначає, що інфляція в єврозоні наближається до нормалізації і в середньому становитиме близько 2,1% у наступному десятилітті.

Але перехід від зростання інфляції, що спостерігатиметься у 2022-23 роках, буде нерівномірним, з потенційними короткостроковими відхиленнями нижче та вище цільового показника у 2%.

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/euro-area-inflation-expected-to-temporarily-fall-below-2-in-2024-swiss-re-institute/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес