На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страховики СНД розширять присутність на міжнародних перестрахувальних ринках

Версия для печати Версия для печати
07.03.2024 

На думку аналітиків Moody's, щоб конкурувати з кращими цінами міжнародних перестраховиків і підвищити прибутковість, страховики в країнах, що входять до складу Співдружності Незалежних Держав (СНД), швидше за все, будуть розвивати свій перестрахувальний бізнес, але це також принесе нові ризики.

Обмежені можливості для прибуткового зростання на первинних страхових ринках регіону СНД є додатковим стимулом

Нова перестрахувальна діяльність підтримає прибутковість країн СНД та посилить їх диверсифікацію.

Рівень проникнення страхування в регіоні СНД, за винятком Росії та Білорусі, є низьким: загальні річні страхові премії перевищують 4 млрд доларів США, а низька якість даних перешкоджає адекватному ціноутворенню та управлінню ризиками. Нормативно-правова база також є відносно недорозвиненою.

Оскільки світові ціни на перестрахування майна залишаються високими, страховики СНД продовжать розвивати свій міжнародний перестрахувальний бізнес протягом наступних 12-18 місяців, йдеться у звіті.

За нашими оцінками, узбецькі та казахські компанії будуть розширюватися найшвидше, а премії з міжнародного перестрахування зростуть на 20-40% у 2024 році

Аналітики агентства вважають, що страховики СНД на чолі з компаніями Узбекистану та Казахстану значно розширюють свою присутність на міжнародних ринках перестрахування, використовуючи частковий вихід глобальних перестраховиків з деяких ринків у відповідь на збільшення кількості страхових виплат.

Вони також виграли від виходу російських перестраховиків з початку конфлікту в Україні. Раніше російські гравці генерували щорічні перестрахувальні премії на суму 400 мільйонів доларів США.

У 2023 році міжнародні премії зросли приблизно на 40% в Узбекистані та Казахстані, і аналітики вважають, що в наступні 12-18 місяців вони продовжать зростати швидше, ніж премії з первинного страхування.

Ми очікуємо покращення географічної та бізнес-диверсифікації страховиків та позитивного впливу на їх прибутковість за умови, що вони будуть виважено управляти своєю міжнародною експансією та уникатимуть великих страхових виплат по катастрофам

Moody's також зазначає, що швидке зростання обсягів перестрахувального бізнесу також чинитиме тиск на адекватність регулятивного капіталу страховиків СНД.

Аналітики додали, що відносно низька прозорість страховиків СНД також обмежує їх доступ до міжнародних інвесторів. Як наслідок, вони, ймовірно, залишатимуться значною мірою залежними від здатності існуючих акціонерів вливати капітал, пояснили в агентстві.

Автор:  Nataly Kramer
Источник:  Beinsure
URL статьи:  https://beinsure.com/news/cis-insurers-presence-reinsurance/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес