На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Страховка бізнес-поїздок в Україну може подешевшати приблизно вп'ятеро — експерт

Версия для печати Версия для печати
01.03.2024 

Надання доступного страхування від військових ризиків для ділових мандрівників в Україну є одним із першочергових завдань, над яким наразі працює спеціалізована страхова індустрія та український уряд, повідомив партнер Oliver Wyman Кріспін Еллісон (Crispin Ellison).

"Щоб отримати страховку, потрібно близько 1200 доларів на день на кожен мільйон доларів страховки. Більшості це не по кишені. Ми працюємо в усій індустрії, щоб спробувати домогтися цього, можливо, 20% від цієї ціни", – сказав він на вебінарі про страхування політичних ризиків, організованому Американсько-українською діловою радою (USUBC) і Міністерством торгівлі США цього тижня.

Еллісон пояснив, що проблема в тому, що західні уряди рекомендували утриматися від поїздок в Україну, і більша частина страховок, які мають особи, що бажають подорожувати, анулюється.

У результаті, зазначив він, це відлякує інвестиції, тому що складно інвестувати в Україну, якщо не можна туди подорожувати.

"Тому ми працюємо над цим, знову ж таки, насилу, використовуючи масштаб, велику кількість людей, охочих поїхати в Україну, щоб знизити ціну до прийнятного рівня", – констатував експерт.

У представлених ним матеріалах, підготовлених міжнародним брокером із перестрахування MarshMcLennan, зазначено, що поточні тарифи становлять $1200-1500 на день на $1 млн покриття, вони охоплюють, зокрема, страхування життя, медичне страхування та страхування евакуації тощо. Амбіцією є знизити тарифи до близько $300 на день на $1 млн страховки і запустити цю схему в першому півріччі 2024 року.

Зазначено, що розглядають глобальну схему, де компанії купують пакети багатоденного покриття, проте існує проблема зі страховим покриттям для великих конференцій, оскільки ринкам складно застрахувати більше ніж 10 осіб в одному місці. Для цього необхідне перестрахування або донорський капітал і система для моніторингу.

Еллісон зазначив, що у випадку України величезне значення має географія для оцінки ризиків. Він нагадав, що в жовтні Україна за підтримки MarshMcLennan у середині жовтня 2023 року запустила платформу даних, що дає змогу страховикам, інвесторам та урядам аналізувати військові ризики в країні. Згідно з ретельно внесеними українською стороною даними про всі пов'язані з війною інциденти з лютого 2022 року, 66% території країни абсолютно не постраждало від будь-яких обстрілів за останні два роки.

"Таким чином, великі території Західної України зараз відкриті для інвестицій. Ця платформа не дає вам порад щодо ризиків, вона дає вам неспростовні факти, якими український уряд хоче поділитися з інвесторами і страховиками", – підкреслив експерт.

За його словами, наразі зареєстровано вже 350 користувачів цієї платформи.

Водночас Еллісон наголосив, що, незважаючи на перспективу реалізації кількох пріоритетних проєктів, як-от страхування морських перевезень або ділових подорожей, загалом можливості страхування воєнних ризиків будуть дуже обмежені доти, доки війна не закінчиться або бойові дії стануть значно слабшими.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес