На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Механізм страхування ризиків для відновлення авіасполучення з Україною на стадії розробки — експерт

Версия для печати Версия для печати
29.02.2024 

Створити механізм страховки від військових ризиків для відновлення комерційних авіапольотів в Україну складно, але реальний інтерес до цього з боку спеціалізованих страховиків військових ризиків є, і цей проєкт може бути реалізовано, вважає партнер Oliver Wyman Кріспін Еллісон (Crispin Ellison).

"Щоб застрахувати навіть відносно рідкісні польоти, вам буде потрібно близько трьох чвертей мільярда доларів покриття. В українського уряду не так багато коштів. (Але) ми, ймовірно, зможемо отримати це покриття, існує реальний інтерес страховиків, що спеціалізуються на військових ризиках", – сказав він на вебінарі в середу про страхування політичних ризиків, організованому Американсько-українською діловою радою (USUBC) і Міністерством торгівлі США.

Еллісон нагадав, що президент України Володимир Зеленський оголосив перед Різдвом про свій намір почати відкривати повітряний простір України, але для цього необхідно отримати страховку для комерційної авіації.

Він підкреслив, що питання в тому, щоб отримати це страхове покриття за доступною ціною.

Серед проблем, які необхідно вирішити для зниження ризику, він назвав створення відповідних засобів ППО навколо аеродромів, захист коридорів, вибір правильних авіакомпаній.

"Вам не потрібна авіакомпанія, яку Путін хотів би збити. Потрібна авіакомпанія, яку він не захоче збивати. Тому зараз триває велика робота з урядом України, який тісно співпрацює з ізраїльським урядом, що має десятирічний досвід, над створенням деяких протоколів", — сказав, зокрема, Еллісон.

У представлених ним матеріалах, підготовлених MarshMcLennan, зазначено, що відновлення роботи авіаційного сектору для пасажирів і вантажів може призвести до збільшення ВВП на 5-8%, а мета опрацьовуваного проєкту – покриття військових ризиків для літаків, пасажирів, вантажів та авіаційної інфраструктури на узгоджених маршрутах у призначені аеропорти. Як такі майданчики розглядаються Львів і Київ (Бориспіль), а політичні прагнення відкриття одного аеропорту в першому півріччі 2024 року названо амбітними.

Зазначається, що розглядається можливість зниження ризику страховиків за рахунок державно-приватного партнерства за прикладом механізму страхування військових ризиків в українському морському коридорі Unity Facility, для чого необхідно $300-500 млн компенсаційного фонду за рахунок держави або донорів.

Як повідомлялося, у механізмі Unity Facility Україна створила такий фонд на $20 млн за розміру відкриття страхування суден до $50 млн.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес