На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Європейські страховики стурбовані тим, що деякі з пропозицій RIS значно ускладнять інвестування для споживачів

Версия для печати Версия для печати
01.09.2023 

Підтримуючи цілі Стратегії роздрібних інвестицій Європейської комісії (RIS), опублікованої в травні цього року, європейські страховики занепокоєні тим, що деякі з пропозицій значно ускладнять інвестування для споживачів та, як наслідок, спонукатимуть їх купувати найдешевший, а не найкращий продукт.

Про це зазначається у відповіді Insurance Europe на консультацію Європейської комісії "Вислови свою думку", а саме рекомендації галузі щодо забезпечення відповідності RIS поставленій меті, опублікованій на її сайті.

На думку Insurance Europe, документ передбачає численні заборони на стимулювання, що суперечать меті RIS, які полягають у тому, щоб зробити інвестування більш інклюзивним, оскільки споживачам буде складно або навіть неможливо планувати покупки й ухвалювати інвестиційні рішення без необхідності платити авансовий платіж. Insurance Europe рекомендує зберегти вибір споживачів і гнучкість, щоб держави-члени ЄС могли застосовувати більш суворі вимоги до виплати заохочень, якщо вони вважають це за необхідне.

Крім того, незважаючи на те, що в галузі вітається принцип співвідношення ціни та якості, підхід до показників вартості та продуктивності потребує перегляду. Це суперечить свободі ринку розробляти продукти і призведе до контролю над цінами та інших ненавмисних негативних наслідків як для страховиків, так і для споживачів.

Insurance Europe також підкреслює, що багато положень зроблять шлях споживчих інвестицій довшим і обтяжливішим. Замість цього важливо забезпечити більш раціональні, оптимізовані та економічно ефективні процеси продажів, роблячи інформацію, що надається, зрозумілішою і значущою.

Пропозиції RIS підштовхнуть споживачів до найдешевшого продукту, навіть якщо це означатиме меншу кількість гарантій або їхню повну відсутність, менше страхове покриття і меншу гнучкість, що може бути не в їхніх інтересах. Поточні пропозиції повинні краще враховувати різноманітність систем розподілу страхування та особливості IBIP, наголошується в повідомленні.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес