На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Munich Re визнано найбільшим перестраховиком третій рік поспіль за версією AM Best

Версия для печати Версия для печати
23.08.2023 

Мюнхенська перестрахувальна компанія Munich Re утримує перше місце в щорічному рейтингу 50 найбільших глобальних перестрахувальних груп, проведеному міжнародним рейтинговим агентством AM Best у 2022 році, повідомляється на сайті AM Best.

При цьому наголошується, що за нею знову слідує Swiss Re Ltd. На частку цих двох глобальних перестрахувальних компаній припадає чверть від 50 найбільших брутто-премій із перестрахування, записаних у 2022 році.

Згідно зі звітом, загальний обсяг валових премій з перестрахування, виписаних 50 найбільшими перестраховиками, збільшився на 2,6%, до S363,6 млрд 2022 року.

Для багатьох перестраховиків зростання премій було зумовлене насамперед сильним підвищенням ставок, а не зростанням ризиків. Водночас глобальні перестрахувальники стали дещо занепокоєні коливаннями обмінного курсу, оскільки втрати від курсової різниці справили стримувальний вплив на обсяг премій, – зазначає фінансовий аналітик AM Best Крістофер Пеннінгс.

Третє і четверте місця в рейтингу – Hannover Rück SE і Canada Life Re відповідно – також не змінилися порівняно з торішнім списком. До топ-5 увійшла Berkshire Hathaway Inc., піднявшись на одну позицію і тим самим змістивши SCOR SE на 6-те місце.

Більш істотний рух у рейтингу відбувся нижче топ-10, що зумовлено, головним чином, змінами в структурі портфелів перестрахування.

Заглядаючи в майбутнє, AM Best очікує, що Renaissance Re підніметься вгору після завершення придбання Validus у AIG. У сукупності на кінець 2022 року у цих двох компаній валова сума премій зі страхування життя та інших видів страхування становила $12,3 млрд, що посіло б 10-те місце.", — сказав Пеннінгс.

У звіті наголошується, що до рейтингу включено тільки валові премії з перестрахування на кінець року, виключаючи будь-які первинні премії. До 2021 року до рейтингів включалися первинні премії, які становили менше ніж 25% від загального обсягу премій перестраховиків.

Звіт The Best's Market Segment Report "50 найбільших перестраховиків світу" є частиною огляду AM Best світової індустрії перестрахування напередодні вересневого рандеву в Монте-Карло.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес