На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Тенденції ціноутворення в перестрахуванні залишаються сильними на тлі мінливого ландшафту — JP Morgan

Версия для печати Версия для печати
22.08.2023 

Європейські перестрахувальники продемонстрували позитивне поліпшення ціноутворення з початку року, навіть з урахуванням більш високих припущень про вартість збитків.

Сектор перестрахування у 2023 році перевершив очікування, а оптимістична позиція аналітиків JP Morgan з середини 2022 року, підтверджується сильними тенденціями ціноутворення і результатами продовження цього року, повідомляє сайт Reinsurance News.

Також наголошується, що результати Глобального індексу катастроф нерухомості Гая Карпентера показують значне зростання цін на 28% у річному обчисленні під час січневих оновлень, що є найбільшим стрибком з 2006 року.

Аналітики JP Morgan стверджують, що сильні тенденції ціноутворення можуть бути пов'язані зі змінами в термінах, умовах і структурі програм перестрахування, що вказує на відхід від ризиків другорядного типу.

У міру того, як розгортається поточний сезон ураганів, галузеві експерти розглядають можливі наслідки для ціноутворення перестраховиків у 2024 році. У той час як сезон легких ураганів може підвищити рентабельність власного капіталу (ROE) перестраховиків приблизно на 1,5 відсоткових пункти, сезон ураганів в Атлантиці нижче середнього може викликати дебати навколо коригування цін.

Хоча мобілізація додаткового капіталу може бути передчасною, можна очікувати невеликого зниження цін. Однак очікується, що структура залишиться незмінною, а утримання, ймовірно, залишиться на високому рівні або навіть збільшиться відповідно до інфляції, особливо з урахуванням збитків, понесених первинними страховиками.

Якщо сезон ураганів продовжиться, як зазвичай, аналітики очікують відносно стабільного або помірного зростання цін. Очікується, що перестраховики продовжуватимуть уникати найнижчих шарів у програмах перестрахування.

У разі сезону ураганів, вищого за середній, за прогнозами галузевих спостерігачів, перестраховики прагнутимуть ще раз підняти ціни. Пам'ять про наслідки урагану Ян 2022 року, що спричинив значні зміни в програмах та суттєве підвищення цін на ризики, пов'язані з майновими катастрофами, залишається свіжою в пам'яті перестраховиків.

Таким чином, навіть на ринку, де ціни на нерухомість у США досягли рекордного рівня під час оновлення в середині 2023 року, потенціал особливо активного сезону ураганів може підтримувати висхідну траєкторію ціноутворення на ризик майнових катастроф у 2023 році й надалі, наголошується в повідомленні.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес