На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Активність M&A у страховій сфері різко впала в 1 півріччі 2023 році

Версия для печати Версия для печати
16.08.2023 

В глобальній страховій сфері спостерігався значний спад у M&A протягом першої половини 2023 року, йдеться у звіті Beinsure Insurance M&A Activity in the Global Market з посиланням на дані Clyde & Co.

Загальна кількість завершених угод у всьому світі склала 171, що показує значне зниження порівняно з 207 у другій половині 2022 року та 242 за той самий період 2021 року.

Північна і Південна Америка показала найбільше падіння активності злиттів і поглинань, зафіксувавши 79 угод, порівняно зі 104 у другій половині 2022 року.

Це зниження призвело до найнижчої позначки M&A у регіоні з 2014 року. Незважаючи на це, Сполучені Штати залишаються найактивнішою країною в світі з 60 завершеними транзакціями в першій половині 2023 року, порівняно з 83 за попередні шість місяців.

У Європі активність у злиттях і поглинаннях досягла найнижчого рівня за останні 10 років із 47 завершеними угодами. Великобританія очолювала європейські країни з 11 угодами та зайняла четверте місце у світі після Канади та Японії.

Обсяг угод M&A у сфері страхування в світі

У Азіатсько-Тихоокеанському регіоні кількість завершених угод злиття та поглинання скоротилася з 33 до 29, причому Японія лідирує в регіоні з 14 угодами, за нею йдуть Австралія, Китай, Гонконг і Південна Корея з трьома.

Близький Схід і Африка були єдиними регіонами, де спостерігалося збільшення кількості злиттів і поглинань, загалом 9 завершених угод порівняно з 8 за попередні шість місяців.

На падіння активності у злиттях і поглинаннях вплинуло декілька факторів, у тому числі зниження апетиту до страхових компаній у деяких регіонах.

У Європі проблеми з отриманням капіталу для страхових компаній пов'язані з поточною інфляцією та зростанням процентних ставок. США, з іншого боку, відчули дефіцит справжніх іншуртех-стартапів, які виходять на ринок.

Регуляторна динаміка відіграє неоднозначну роль: посилення нагляду призвело до підвищення витрат на ведення бізнесу в деяких галузях, тоді як нове законодавство в інших територіях створює можливості для бізнесу.

Зростання кіберзагроз також вплинуло на динаміку злиття та поглинання, оскільки належна обачність щодо кіберризиків стає все більш помітною проблемою для компаній, що укладають угоди.

Незважаючи на затишшя, галузеві експерти очікують відновлення активності M&A у другій половині 2023 року, оскільки страхові компанії адаптуються до змін операційного середовища.

Амбіції зростання, ймовірно, спричинять відновлення інтересу, особливо в США та на Близькому Сході, а також продовження вивчення можливостей у секторі страхових технологій.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/08/16/42967

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес