На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Інвестиції у глобальний InsurTech сектор в 2 кварталі 2023 року скоротилися на 34%

Версия для печати Версия для печати
09.08.2023 

На глобальному InsurTech секторі у другому кварталі 2023 року спостерігалося значне скорочення нового фінансування стартапів до 916,7 мільйона доларів, що на 34% менше порівняно з вражаючими 1,39 мільярда доларів, зафіксованими в попередньому кварталі.

Згідно з даними Gallagher Re, це падіння підштовхнуло загальний квартальний обсяг фінансування нижче позначки в мільярд доларів вперше за три роки.

У той час як обсяг інвестицій помітно скоротився, середній розмір фінансування стартапу зазнав відносно помірного зниження на 16%, встановившись на рівні 12,39 млн доларів за 2 квартал.

Загалом у кварталі було здійснено 97 інвестицій, що свідчить про зміну інвестиційної стратегії в секторі. Ці відкриття сталися в той момент, коли традиційні страховики займають центральне місце, активізуючи свою інвестиційну діяльність у динамічному та швидко розвиваючому середовищі InsurTech.

Примітно, що фінансування на ранній стадії в секторі InsurTech досягло найнижчої позначки з третього кварталу 2017 року. Інвестиції в проекти на ранній стадії Life & Health (L&H) склали $58,34 млн, тоді як фінансування на ранніх стадіях Property & Casualty (P&C) впало до $157,7 млн.

Середній розмір угоди в цій підкатегорії знизився до 5,27 мільйона доларів у 51 інвестиції. Цікаво, що категорія "акселерації", яка характеризується угодами, спрямованими на швидке зростання стартапів, склала $134,5 млн або 14,7% від загального фінансування InsurTech за квартал. Це є відхиленням від усталеної норми, оскільки сектор шукає нові шляхи зростання та розвитку.

Протягом другого кварталу лише одна угода була кваліфікована як мега-раунд, що є помітною зміною порівняно з попередніми кварталами. Інвестиції серії B у розмірі 150 мільйонів доларів у Accelerant забезпечили бажаний статус мега-раунду, відзначивши третій квартал поспіль лише однією такою угодою. Ця зміна у мега-раундовій динаміці ще більше підкреслює розвиток інвестиційного ландшафту в секторі InsurTech.

Перестраховики та страховики зробили суттєвий внесок у інвестиційний ландшафт у другому кварталі, загалом здійснивши 43 інвестиції у стартапи, які були в основному зосереджені в угодах на ранніх стадіях, включаючи 12 початкових інвестицій і 14 інвестицій Серії А.

Munich Re Ventures стала ключовим гравцем на цій арені, очолюючи групу з шістьма інвестиціями. MassMutual Ventures пішли за ними з п'ятьма інвестиціями, тоді як Aviva Ventures, MS&AD Ventures і Nationwide Ventures здійснили по три інвестиції, демонструючи свою відданість сприянню інноваціям у секторі.

"InsurTech зараз перебуває на вторинній фазі, зосередженій на вигідних результатах, а не на цифровій узурпації та швидких готівкових коштах", каже д-р Ендрю Джонстон, глобальний керівник напрямку InsurTech компанії Gallagher Re.

Він підкреслив перехід від підходу, орієнтованого на технології, до стратегії, орієнтованої на результат, завдяки швидкому застосуванню існуючими страховиками технологічних досягнень. Очікується, що ця зміна прокладе стартапам ключову роль у підтримці традиційних страховиків за допомогою інноваційних технологічних рішень.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/08/09/42943

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес