На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страхові експерти США виступають проти посилення регуляторних вимог на зразок Solvency II

Версия для печати Версия для печати
04.08.2023 

Наряду із високими цінами та загрозою рецесії, до яких наближається американська економіка, виявляються і інші загрози. Впливові експерти, аналізуючи ситуацію у галузі страхування, зазначають, що вона зараз заходиться на межі примусу до катастрофічних для національного ринку США правил, які вражаюче схожі на європейські норми, що відіграли значну роль в економічному нездужанні Європи.

Майже десятиліття страховий ринок Європи регулюється директивою Solvency II, складним і обтяжливим набором правил, що підготований європейськими бюрократами та ратифікований парламентом ЄС у 2009 році. З того часу, як положення цієї директиви повністю набрали чинності 1 січня 2016 року, це призвело до підняття цін на страхування для європейських споживачів та підприємств та дефіциту довготривалого страхового покриття із ануїтетними виплатами в сфері страхування життя. Вимоги директиви також забрали мільярди із капіталу у європейських страхових компаній, завдаючи шкоди темпам зростання економіки у Єврозоні.

Solvency II робить непосильно дорогим для страхових компаній придбання таких активів як акції. Відносно дешевше придбання облігацій, особливо випущених державою та великими корпораціями.

Витрати на капітал під акції коливаються від 39 до 49%, тоді як під облігації коливаються від 10 до 20%. Це означає, що на кожні 100 доларів акцій, які купує страхова компанія ЄС, вона повинна зберігати майже половину цієї суми грошовими коштами, що часто робить придбання акцій для страхових компаній непосильним тягарем.

Норми Solvency II спровокували різкі зміни в управлінні ризиками європейських страховиків. Зараз європейська комісія переглядає вимоги Solvency II через безліч викликаних нею негативних наслідків. У звіті House of Commons Treasury Committee in the United Kingdom зазначено, що Solvency II "є надзвичайно дорогою у запровадженні, і що додаткові витрати для того, щоб відповідати її вимогам та втрата доступу страховиків до деяких типів активів, призводять до зменшення споживацької цінності страхування".

Цей звіт та інші дослідження наслідків запровадження директиви показують різке зменшення доступності страхових продуктів із страхування життя із ануїтетними виплатами. У звіті House of Commons Treasury Committee зазначається, що дефіцит таких страхових продуктів, ймовірно, призведе до більшої залежності громадян від державного забезпечення пенсійного доходу в той час, коли європейські уряди і так знаходяться під тиском податкового тягаря.

"Таким чином, на додаток до зменшення вибору страхових продуктів та зниження їх цінності для споживачів, вимоги Директиви перекладають на державу додаткові ризики забезпечення громадян у пенсійному віці", – декларується у звіті.

У той же час, у звіті було встановлено, що Solvency II уповільнює загальне економічне зростання у Великобританії та інших країнах Європи, роблячи "соціально корисні" інвестиції недосяжними для страховиків. У ньому зазначається: "Є ціла низка інвестицій з широкими соціальними вигодами, куди страховики б могли природнім чином вкладатись, такі як інфраструктурні проєкти, студентські позики та пенсійне фінансування. Однак Solvency II перешкоджає такому інвестуванню як в країнах ЄС, так і за його межами". У звіті цитується один із топ-менеджерів страхового бізнесу, який стверджував, що Solvency II заважає інвестувати в трансформаційні індустрії мільярди доларів.

Як у Великобританії в якості її реформування після Brexit, так і країнах ЄС наполягають на суттєвому "відкаті назад" суворих вимог Solvency II щодо капіталізації страхових бізнесів. У липні Financial Times повідомила, що і ЄС, і Великобританія "оновлюють правила Solvency II з метою змусити систему краще працювати та звільнити капітал для довгострокових інвестицій".

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес