На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страховики надаватимуть більший пріоритет системним кібер-ризикам — Aon

Версия для печати Версия для печати
02.08.2023 

Більшість компаній досягло значних успіхів у зміцненні свого кіберзахисту та досягненні більшої стійкості перед загрозою ескалації кіберзагроз, йдеться у звіті Aon Cyber ​​Resilience Report, в якому брокер розкриває ключові висновки, зібрані від понад 2000 клієнтів Aon по всьому світу, демонструючи позитивний глобальний зсув у кіберзрілості від "базового" до "керованого".

Останні чотири роки були відзначені сплеском кіберзагроз і атак програм-вимагачів, що призвело до підвищення страхових премій і суворіших заходів андерайтингу. Ця ситуація спонукала страховиків посилити андеррайтинг, наголошуючи на контролі безпеки та вказівках для більш ефективної оцінки та управління кіберризиками.

Зокрема, спостерігається зниження кількості позовів про програми-вимагачі на 32% та загальне зниження частоти позовів про кіберстрахування на 14%. Ця позитивна тенденція пояснюється зосередженістю компаній на покращенні критичних рівнів безпеки та впровадженні таких заходів, як керування доступом і стратегії багатофакторної аутентифікації.

Однак у звіті також висвітлюється сфера, яка викликає занепокоєння: управління ризиками третіх сторін. В усіх секторах жодна організація не повідомила про "керований" профіль для ризиків третіх сторін. Складність ризиків ланцюга постачання та зростаюча взаємозв'язаність пакетів технологій створюють проблеми для ефективного управління ризиками третіх сторін.

Експерти прогнозують, що цього року страховики будуть надавати все більший пріоритет системним і корельованим ризикам і впливу, особливо після нещодавніх гучних витоків даних, які виявили вразливі місця в платформах доставки.

Звіт про кібер-стійкість містить комплексний контрольний показник для керівників, щоб оцінити зрілість ризиків своєї організації порівняно з компаніями-аналогами та прийняти обґрунтовані рішення щодо управління кібер-ризиками за шістьма основними темами: кібер-ризики, операційна діяльність, ланцюг постачання, інсайдерська, репутаційна та системна.

Aon наголошує, що досягнення кіберстійкості вимагає цілісного підходу, який поєднує проактивне управління ризиками, підготовку до реагування та механізми передачі ризиків.

Передача ризиків, яка виходить за рамки традиційного розміщення страхування, включає такі варіанти, як кептиви та альтернативний капітал для забезпечення захисту.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/08/02/42923

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес