На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Страховики шукають нові можливості розширення ринку кіберстрахування

Версия для печати Версия для печати
31.07.2023 

Уповільнення зростання цін і посилення захисту компаній у сфері кібербезпеки допоможуть розширити ринок кіберстрахування.

За даними S&P Global, помірне підвищення цін на кіберстрахування може відкрити шлях для нових покупців, щоб вийти на кіберринок, і полегшити життя існуючим клієнтам.

Ринок кіберстрахування стабілізується

Стабілізація цін на кіберстрахування у другій половині 2022 року та першій половині 2023 року призвела до покращення умов для страховиків та страхувальників, які поновлювали свої кібер-покриття. Однак кіберринок має великі прагнення до зростання, які можна досягти лише за умови появи нових покупців.

Для існуючих клієнтів підвищення тарифів і обмеження страхового покриття, які страховики вводили, коли жорсткий ринок був у розпалі, не були проблемою для клієнтів, які продовжували бачити цінність покриття ризиків.

До 2022 року ціни на кіберстрахування зросли на 150%, але зараз вони збільшились в середньому на 10-15%. У деяких випадках спостерігається зниження від 10% до 25%.

Умови андерайтингу та тарифи стали більш передбачуваними на ринку. Раптові зміни цін за два тижні до поновлення договорів страхування не були чимось несподіваним для клієнтів, але тепер страховики зможуть змінювати тарифи лише через три-шість місяців.

Ринок "жорсткого" кіберстрахування закінчується

Хоча жорсткий ринок кіберстрахування був болючим для покупців страхового покриття, він призвів до покращення профілю кіберризику. Окрім підвищення цін і жорсткіших умов, страховики вимагали від клієнтів вищих рівнів кіберзахисту, перш ніж покривати їх, що зробило їх більш доступними для страхування.

Протягом останніх двох років страховики бачили, як клієнти вдосконалили свою кібербезпеку, і саме кіберстрахування зіграло ключову роль у зусиллях з її забезпечення.

Високі тарифи на кіберстрахування також стимулювали нові способи мислення про шляхи боротьби з кіберризиками поза традиційним страхуванням.

Кіберстраховики продовжують бути вибірковими щодо ризиків

Деякі кіберризики були передані кептивним страховикам або параметричним продуктам, які виплачуються автоматично, коли спрацьовують певні тригери.

Підвищення цін, можливо, зменшилося, але страховики продовжують вибірково підходити до ризиків, які вони гарантують. Адекватні заходи кібербезпеки є ключовими для того, щоб покупці страхового покриття могли отримати необхідний захист.

Страховики кажуть, що покриття стане більш доступним, якщо клієнти зможуть відповідати мінімальним стандартам безпеки. Якщо ні, клієнти можуть зіткнутися з обмеженнями та страховими лімітами, вищими франшизами або зменшенням покриття.

Середовище кіберзагроз змінює ландшафт

Середовище кіберзагроз також продовжує розвиватися. Програми-вимагачі, які спровокували жорсткий ринок, нікуди не зникли. Частота кібератак починає зростати після значного падіння після початку російсько-української війни, хоча атаки не пов'язані з війною.

Саме програмне забезпечення-вимагачі розвиваються. Існують потрійні атаки програм-вимагачів, коли хакери вимагають гроші за розблокування систем, які вони зашифрували, а потім від цільових компаній та їхніх клієнтів, щоб запобігти витоку у мережу вкрадених даних.

Нещодавня атака MOVEit, яка, як вважається, поширилася на сотні компаній, є чудовим нагадуванням, що такі ризики збільшуються.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/07/31/42907

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес