На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

На ринку перестрахування продовжується зростання тарифів та обмеження лімітів покриття

Версия для печати Версия для печати
28.07.2023 

Gallagher Re опублікував звіт щодо тенденцій та динаміки пролонгацій договорів перестрахування 1 липня, що вказує на продовження динаміки зростання тарифів та обмеження лімітів покриття, подібної до тих, що спостерігалися під час оновлення 1 січня та 1 квітня 2023 року.

Незважаючи на значне зростання в порівнянні з минулим роком, процес пролонгацій був відносно впорядкованим і раціональним, з достатньою місткістю ринку перестрахування для задоволення потреб клієнтів.

Це пояснюється надходженням нового капіталу, як традиційного, так і від цінних паперів, пов'язаних зі страхуванням (ILS), а також поміркованим попитом через збільшення утримання та обмежені додаткові лімітні покупки. Чітке управління очікуваннями всіх сторін також сприяло більш плавному процесу поновлення договорів.

Перестраховики висловили впевненість у покращеннях базових портфелів, що вплинуло на зміни тарифів.

Однією з помітних подій є зростаючий інтерес інвесторів до фондів ILS, зумовлений високою прибутковістю, досягнутою на даний момент у 2023 році. Як наслідок, відбулося загальне збільшення випуску облігацій. Крім того, увага ILS змістилася з традиційних майнових небезпек на інші можливості, такі як кібербезпека та нещасні випадки, оскільки ринок нерухомості рухається до рівноваги.

Звіт також вказує на тенденцію консолідації в галузі перестрахування з обмеженими ознаками формування нових перестрахових організацій. Натомість існуючі перестраховики схиляються до ринків, що зміцнюються, використовуючи більше свого існуючого та нещодавно залученого капіталу. Ця тенденція консолідації в поєднанні з відсутністю значних втрат свідчить про цінову стабільність на ринку.

Ііснуючі перестраховики використовують ринкові сприятливі умови, тоді як нові перестрахові організації не з'являються на ринку, вважає Том Вейкфілд, глобальний генеральний директор Gallagher Re. "Стабільність цін очікується завдяки тенденції консолідації та відсутності великих втрат останнім часом".

Перестраховики запровадили структурні зміни, перейшовши від надлишку до квотних часток і збільшивши утримання за програмами ексцеденту збитків. У той час як деяким покупцям перестрахового покриття було легше забезпечити вигідну ціну, іншим було важко розрахуватися за підвищеними тарифами щодо майнових договорів.

Виключення військових ризиків продовжували залишатися важливою темою; комерційний тиск, відсутність одноманітності ринку, роздвоєння перестраховиків у підтримці мовної, правової та нормативної бази – це все впливало на тарифи та андеррайтинг.

Повертаючись до теми сукупного надлишку збитків, у звіті Gallagher Re стверджується, що перестраховики все більш прискіпливо ставляться до своєї структури стоп-лоссів. Залишається попит на розширені ліміти перестрахування з поправкою на ризик.

Однак навіть складні поновлення дозволяли заздалегідь знайти перестрахову місткість у приватному порядку за прийнятними умовами, уникаючи серйозних недоліків.

На ринку ретроцесії спостерігалося покращення доступності перестрахового покриття, хоча пов'язані з цим витрати залишалися значними та непривабливими для багатьох страховиків.

Перестраховики були задоволені зміною умов на ринку, внесеними страховиками в базові первинні поліси, хоча були ознаки пом'якшення в деяких професійних класах страхування.

Пандемія COVID-19 і зростаюча інфляція ускладнили ситуацію, тоді як підвищення рівня реінвестування покращило економіку довгострокового бізнесу в більшості економік.

Фонди ILS залучили нові інвестиції, зокрема в більш ліквідні стратегії облігацій на випадок катастроф, завдяки їхній значній прибутковості у 2023 році, йдеться у звіті Artemis. Це підвищило інтерес інвесторів, що призвело до збільшення нових випусків облігацій і уваги до можливостей ILS у кіберстрахуванні та страхуванні від нещасних випадків у міру того, як ринок нерухомості вирівнявся.

Однак, на відміну від попередніх жорстких ринків, є обмежені ознаки формування нових компаній перестрахування, що вказує на тенденцію до консолідації у більші організації, що вказує на стабільність ціноутворення за відсутності великих збитків.

Середня рентабельність капіталу перестраховиків Fitch Ratings впала з 8,5% у 2021 році до 1,2% у 2022 році, оскільки знижки на інвестиції, висока інфляція та збільшення збитків від природних катаклізмів спричинили значне падіння прибутку.

Більшість глобальних перестраховиків отримали значні збитки, спричинені природними катаклізмами, які посилилися через високу інфляцію. Проте у 2022 році заявки на виплати через надмірну смертність, пов'язані з пандемією Covid-19, суттєво знизилися.

Значне зниження середнього ROE для групи до 1,2%, частково зумовлене великим розміром збитків, який є слабким рівнем для групи з рейтингами "AA" і "A", пояснює рейтингове агентство.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/23/07/28/42900

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес