На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Відповідно до статистики Естонського фонду страхування дорожнього руху (LKF), частка ДТП, спричинених літніми водіями, зросла на 70% за останні 10 років.

Версия для печати Версия для печати
19.07.2023 

Цього року водії у віці 65 років та старше спричинили 1,7 тис. страхових випадків з моторного страхування. У той же час частота пошкоджень внаслідок ДТП найвища серед молодих водіїв до 26 років – кожен сьомий молодий водій став причиною аварії протягом року.

За словами представника LKF, уважними до безпеки до дорозі треба бути як молодим, так і людям похилого віку. "Якщо ваша кохана людина або друг хоче сісти за кермо в нетверезому стані, цьому потрібно запобігти. Таким же чином дідусь або літній сусід не повинні керувати автомобілем, якщо його/її стан здоров'я може стати небезпекою для інших учасників дорожнього руху", – пояснили експерти.

Всього за п'ять місяців цього року в Естонії сталось 14 тис. страхових випадків із моторного страхування, загальний збиток за якими склав 28 мільйонів євро, а сума середнього відшкодування досягла 2◦030 євро. Крім того, транспортні засоби, що зареєстровані в Естонії, спричинили 1 тис. ДТП за кордоном країни.

Половина ДТП викликана водіями у віці 27-49 років, вони найбільше залучені у дорожній трафік, і кожний 19-тий з них спричиняє ДТП протягом року. Молоді люди до 26 років – причина 14% від усіх страхових випадків, але частота ДТП із пошкодженнями серед них висока – кожен сьомий молодий водій стає винуватцем такого ДТП. У той же час аварії, спричинені водіями у віці від 50 до 64 років, становлять чверть від усіх, а водії у віці 65 років і понад стають причинами 12% ДТП.

Источник:  МТСБУ Дайджест 194 - 19 07 2023

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес