На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Зрив зернової угоди: світові страховики переглядають умови і можливість страхування суден

Версия для печати Версия для печати
17.07.2023 

Страховики розглядають питання про те, чи варто заморожувати покриття для будь-яких суден, які бажають відправитися в Україну, після того, як росія заявила, що призупиняє участь в угоді, підтриманій ООН, яка дозволяє експорт зерна через безпечний чорноморський коридор, пише Reuters, передає УНН.

Через крах угоди про Чорноморський коридор більшість судновласників тепер утримуватимуться від заходу в українські порти, — заявив операційний директор данської судноплавної групи NORDE Крістіан Вінтер

Страхування було життєво важливим для забезпечення поставок через коридор, і джерела в галузі повідомили виданню, що призупинення росією роботи коридору оцінюється з точки зору того, чи може покриття в тій, чи іншій формі продовжуватися.

Деякі страховики намагатимуться отримати вигоду від значного підвищення тарифів. Інші припинять пропонувати покриття. Ключове питання полягає в тому, чи замінує росія територію, що фактично припинить надання страхового покриття в будь-якій формі, – зазначило одне з джерел Reuters у страховій галузі.

Страховий ринок Lloyd's of London вже вніс Чорноморський регіон до свого списку високого ризику.

Річне покриття залишається в силі, але рейси до перелічених районів будуть оцінюватися індивідуально, — говорить керівник відділу морського та авіаційного страхування в Асоціації Ллойда, яка представляє інтереси всіх андеррайтерів у Ллойді, Ніл Робертс.

Додаткові страхові внески від воєнних ризиків, які стягуються при вході в Чорноморський регіон, потрібно поновлювати кожні сім днів. Вони вже коштують тисячі доларів і, як очікується, зростатимуть, тоді як судновласники можуть виявити небажання дозволяти своїм суднам заходити в зону бойових дій без згоди росії.

Я не думаю, що зараз є багато запитів, оскільки змусити судновласника працювати на попередніх умовах фрахтування без ініціативи буде складно, – сказало інше джерело в галузі.

Джерело додало, що ймовірно, будуть потрібні ставки фрахту "гроші за ризик", не кажучи вже про додаткові витрати на страхування.

Источник:  Українські Національні Новини
URL статьи:  https://www.unn.com.ua/uk/news/2037285-zriv-zernovoyi-ugodi-svitovi-strakhoviki-pereglyadayut-umovi-i-mozhlivist-strakhuvannya-suden-yak-taku

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес