На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

EIOPA рекомендує вдосконалити нагляд за дотриманням "Принципу розсудливої особи" за результатами експертної оцінки

Версия для печати Версия для печати
02.05.2024 

EIOPA опублікував сьогодні результати експертного огляду щодо нагляду за дотриманням принципу обачності (PPP) відповідно до Платоспроможності II. Огляд був зосереджений, в першу чергу, на нагляді за інвестиціями в нетрадиційні та складні активи, включаючи деривативи, а також на використанні таких активів у пайових та індексних контрактах, де ринковий ризик, як правило, несе страхувальник

.

EIOPA розпочала цей експертний огляд з огляду на важливість інвестиційної діяльності страховиків та у світлі повідомлень про проблеми з оцінкою дотримання страховиками принципу обачності.

Принцип розсудливої особи вимагає, щоб страхові та перестрахувальні компанії інвестували лише в активи, ризики яких вони можуть належним чином розуміти, контролювати та управляти ними, беручи до уваги інтереси страхувальників та забезпечуючи загальну безпеку, ліквідність та прибутковість портфеля в цілому.

Сфера застосування

Хоча ППП застосовується до всіх інвестицій, EIOPA вирішило зосередитися на нетрадиційних і складних активах, щоб зробити огляд цілеспрямованим. Експертний огляд ґрунтується на відповідях, наданих національними наглядовими органами на анкету самооцінки, що охоплює шість широких тем: від національних наглядових систем і ставлення до окремих інвестицій до оцінки інвестицій та наглядової діяльності/заходів.

EIOPA визначила та проаналізувала загалом 15 сфер, пов'язаних з наглядом за дотриманням принципу обачності, і видала загалом 49 рекомендацій 22 національним компетентним органам (НКО) щодо посилення нагляду за дотриманням цієї вимоги і, таким чином, сприяння захисту інтересів страхувальників.

Рекомендовані заходи

За результатами експертної оцінки 11 НКА отримали рекомендації щодо складних/нетрадиційних інвестицій та були закликані розробити внутрішні інструкції НКА для забезпечення єдиного підходу під час нагляду або опублікувати для ринку рекомендації щодо того, які види оцінок необхідно проводити перед інвестуванням у ризиковані/складні інвестиції. 8 НОА було рекомендовано вдосконалити нагляд за похідними фінансовими інструментами або шляхом регулярного проведення детального виїзного аналізу та інспекцій на місцях, або шляхом надання детальних інструкцій щодо нагляду за похідними фінансовими інструментами, які використовуються для хеджування та ефективного управління портфелем.

7 НОА було запропоновано розробити, підтримувати та використовувати індикатори ризику на основі принципу обачності для впровадження нагляду, що ґрунтується на даних. Так само багатьом НОА (7) було запропоновано надати страховикам конкретні наглядові очікування щодо того, як оцінювати, чи інвестиції за контрактами з прив'язкою до паїв та індексними контрактами відповідають найкращим інтересам страхувальників.

Також були надані рекомендації щодо наступних тем: Інструменти нагляду за НКА; безпека, якість, ліквідність і прибутковість портфеля; управління активами і пасивами; оцінка інвестицій; контроль ризиків базових активів для пайових та індексних контрактів.

Детальний опис кожного рекомендованого заходу та НКА, яким вони адресовані, можна знайти у фінальному звіті експертної оцінки.

Источник:  EIOPA
URL статьи:  https://www.eiopa.europa.eu/eiopa-recommends-improvements-supervision-prudent-person-principle-following-peer-review-2024-05-02_en

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес