На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Розробка комплексного набору страхових продуктів має вирішальне значення для підтримки українського бізнесу

Версия для печати Версия для печати
20.03.2024 

Розроблення комплексного набору страхових продуктів має вирішальне значення для підтримки українського бізнесу в управлінні ризиками, пов'язаними з конфліктом і геополітичною невизначеністю, зазначається в оприлюдненому урядом України в середу Плані реалізації програми підтримки Ukraine Facility.

У документі наголошується на необхідності розглянути механізми страхування військових ризиків для бізнесу, зокрема запровадження доступних умов, щоб допомогти бізнесу зменшити ризик пошкодження або втрати майна внаслідок військових дій. Крім того, пропонується впровадити інструменти зниження ризиків, включно зі страхуванням від військових ризиків для комерційних перевезень внутрішніми, водними і морськими шляхами, забезпечити страхування рухомого і нерухомого майна, пропонувати страхування інвестицій для стимулювання економічної активності.

У сфері страхування політичних ризиків планується розширити наявні програми PRI, що надаються MIGA і DFC; залучати донорське фінансування для впровадження ефективних механізмів зниження ризиків, таких як збиток першого рівня (first-loss layer).

Крім того, необхідно розширювати і впроваджувати програми страхування майна і вантажоперевезень, спеціально розроблені для покриття військових ризиків як для нових інвестицій, так і наявного бізнесу.

У програмі приділяється увага ЕКА та його ролі в підтримці програм страхування від військових ризиків. Зокрема, планується отримати доступ до спеціалізованих страхових рішень через ЕКА, щоб пом'якшити вплив геополітичної невизначеності на міжнародну торгівлю та інвестиції.

Згідно з текстом плану програми, страховий ринок України продовжує функціонувати, є стабільним і платоспроможним, незважаючи на війну. Ринок страхування різко скоротився між 2021-м і 2022 роками з огляду на економічну та політичну ситуацію, причому ринки страхування життя, а також ринки інших видів страхування за цей період скоротилися на 20%. Водночас страхові компанії поступово відновлюють такі традиційні страхові пропозиції як страхування життя або автострахування. Учасники ринку зазначають, що відсутність страхування від військових ризиків суттєво гальмує економічну діяльність.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес