На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Нові зміни Solvency II спрямовані на підвищення коефіцієнтів платоспроможності страховиків

Версия для печати Версия для печати
20.03.2024 

Аналітики Moody's проаналізували огляд нових поправок Solvency II, спрямованих на підвищення коефіцієнтів платоспроможності та вивільнення частини капіталу страховиків та перестраховиків.

Ці зміни до платоспроможності учасників страхового ринку були введені в дію органами ЄС у грудні 2023 року та, як очікується, будуть реалізовані до 2026 року. Поряд із пропозицією про рамки для вирішення проблем зі страховиками, відомі як Директива про відшкодування та врегулювання страхування (Insurance Recovery and Resolution Directive).

Moody's наголошує: "Одним із ключових результатів реформи буде зробити показники платоспроможності страховиків більш економічними або дійсно відображати ризики, з якими вони стикаються". Цієї мети буде досягнуто шляхом змін у способі розрахунку витрат на капітал, пов'язаних з процентним ризиком.

Нова реформа спрямована на пом'якшення циклічного характеру режиму капіталу та обмеження надмірного використання регулюючими органами механізмів, які підвищують показники платоспроможності страховиків.

Крім того, Moody's очікує, що ці зміни вивільнять помірну суму капіталу. Однак через затримку впровадження до 2026 року та потенційні економічні зрушення в поєднанні з ймовірним розподілом страховиків вивільненого капіталу між акціонерами або на інші цілі, Moody's не передбачає стійкого збільшення середніх коефіцієнтів платоспроможності.

Аналітики припускають, що очікуваний позитивний вплив на капітал страховиків головним чином походить від нещодавнього підвищення процентних ставок. Повернення до низьких ставок може мати негативний вплив на капітал і платоспроможність страховика.

Реформи системи Solvency II у Великобританії після Brexit узгоджуються з переглядом ЄС, хоча й з деякими відмінностями. Ця реформа вже запроваджена, з кінця 2023 року вже набула чинності значна кількість змін, які передбачають зменшення маржі ризику, важливого компоненту загальних зобов'язань страховиків в межах Solvency II.

Крім того, реформа має на меті розширити коригування платоспроможності, дозволяючи страховикам глибше дисконтувати довгострокові зобов'язання, коли вони зіставляються з відповідними довгостроковими активами.

Нові зміни наберуть чинності до кінця 2024 року. Через вивільнення частини капіталу аналітики передбачають деякі додаткові інвестиції в неліквідні активи реальної економіки, але капітал страховиків все одно залишиться високим та буде відповідати новим нормам Solvency II.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/03/20/43583

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес