На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Аналітика / Аналітика

Літати на європейських літаках стало як ніколи безпечно

Версия для печати Версия для печати
01.03.2024 

Гарна новина для тих, хто боїться літати: авіаційна безпека в Європі досягла найвищого рівня за всю історію.

Згідно з новим дослідженням IATA, безпека польотів у Європі перебуває на найвищому рівні з початку ведення обліку.

У щорічному звіті про стан світової авіаційної безпеки йдеться про те, що в Європі показник "усіх пригод" покращився з 0,98 на мільйон вильотів у 2022-му до 0,48 у 2023 році.

При цьому середній показник по континенту в останні п'ять років становив 0,77 аварій на мільйон. А ризик авіакатастроф зі смертельними наслідками з 2018 року дорівнює нулю.

Цікаво, що найбільша частка зареєстрованих НП на авіатранспорті минулого року припадала на поломку шасі, що трапляється, коли механіка літака працює некоректно.

Як йдуть справи в решті світу?

За даними AITA, авіація досягла істотного прогресу у сфері безпеки польотів у всьому світі, але Європа – в авангарді.

У більшості регіонів світу, порівняно з 2022 роком, кількість пригод зменшилася, окрім Північної Америки та Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

У 2023 році ніде у світі не відбувалося авіакатастроф із втратою корпусу реактивного літака. За винятком трагедії в Непалі (Азіатсько-Тихоокеанський регіон) у січні, коли загинули 72 людини. Авіалайнер ATR 72-500, оснащений двома турбогвинтовими двигунами, розбився, як припускають експерти, через втрату управління повітряним судном.

У Північній Америці не було аварій зі смертельними наслідками, але показник "усіх пригод" зріс із 0,53 на мільйон вильотів у 2022 році до 1,14 роком пізніше.

Проте, це менше, ніж середній показник по регіону за останні 5 років, який становить 1,21.

Показники продовжують демонструвати, що авітранспорт є найбезпечнішим. Авіація приділяє цьому питанню найпильнішу увагу, це видно за показниками 2023 року. Під час експлуатації реактивних літаків не було випадків втрати частин корпусу або смертельних випадків. У 2023 році також було зафіксовано найменший ризик летального результату і показник "всіх подій" за всю історію спостережень.

Вилли Уолш, генеральный директор IATA

Кількість польотів зростає

У 2023 році було здійснено близько 37 мільйонів польотів повітряних суден – як реактивних, так і турбогвинтових. Це на 17% більше, ніж роком раніше.

У всіх глобальних секторах коефіцієнт аварійності вперше досяг 0,80 на мільйон – тобто на 1,26 мільйона польотів припадає одна НП. У 2022-му коефіцієнт становив 1,30.

Ризик летального результату також значно зменшився, особливо за останні 5 років.

За статистикою, за такого рівня безпеки людина мала б щодня користуватися авіатранспортом упродовж 103 239 років, щоб потрапити в аварію зі смертельними наслідками.

Віллі Волш, генеральний директор IATA, каже, що, незважаючи на позитивні результати, ще належить пройти довгий шлях, щоб зробити авіаперельоти повністю безпечними.

"Навіть якщо авіатранспорт вважається найбезпечнішим видом транспорту, завжди є над чим працювати. Це те, що ми робили протягом усієї нашої історії. І ми продовжуватимемо робити польоти дедалі безпечнішими", — сказав Волш.

"Підвищення рівня безпеки та запобігання майбутнім подіям зумовлене вилученням уроків із минулих інцидентів. Для авіакомпаній це означає формування надійної культури безпеки, коли кожен співробітник відчуває свою відповідальність, мотивований і зобов'язаний повідомляти інформацію, пов'язану з безпекою", — підсумував він.

Источник:  Euronews
URL статьи:  https://ru.euronews.com/travel/2024/03/01/travel-european-flight-safety

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес